sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kuolinilmoitukset

Suomessa jonkun edesmentyä on lehdessä yleensä ilmoitus. Muistelisin, että isomman työuran tehneellä - tai työ-ikäisenä kuolleella - saattoi olla työpaikan puolesta toinen. Mutta siihen se yleensä jäi. Täällä edemenneellä voi olla viisikin. Lehdille mukavasti tienestiä? Kuvat ovat paikallislehdestä.

HD 5.4.2016
HD 6.4.2016
Daniëllea muistetaan kuudella ilmoituksella. Ensimmäisenä päivänä "pääilmoitus" perheeltä (myös eläimet mukana), toinen joltain sukulaisilta, kolmas joltain ystäväkerholta ja kaksi vielä yrityksiltä / työpaikoilta. Toisena päivänä vielä Rotarytkin muistavat.

HD 22.4.2016
HD 23.4.2016

Yoeria muistetaan seitsemän ilmoituksen voimin: Perheen pääilmoitus, isovanhempien ilmoitus, tutuilta/kavereilta kolme ja yksi työnantajalta. Toisena päivänä vielä isommalta kaveriporukalta ilmoitus.

Yleensä nuorempina kuolleilla on enemmän ilmoituksia, koska ovat töissä, on enemmän sukulaisia (isovanhemmat) ja aktiivinen kaveriporukka. Kuitenkin samoina päivinä kun Daniëllen ilmoitukset olivat lehdessä muistettiin myös viiden ilmoituksen voimin (2 päivää eli 2+3) Reginaa, joka oli syntynyt 1941.

ps. Sensuroin sukunimiä, jotenkin tuntui paremmalta niin, vaikka julkisia nuo ilmoitukset ovat olleet.

ps 2. Pikkupätkä kielitriviaa. Yoeri lausutaan Juri. Vokaalipari eo on täällä u (u taas on y, Utrecht lausutaan ytrecht). Oe näyttää joskus hassulta, esim guru on goeroe (ihan oikeasti!).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti