perjantai 16. heinäkuuta 2021

Halvalla hygieniaa

Hollannissa on tosi usein 1+1 ilmaiseksi tarjouksia. Useimmiten ei-syötävissä (hiushoito, tiski, siivous), mutta välillä myös jäätelöä, mehua tai vaikka tammikuun alun lempiruokaa - pakastepizzaa. Tämä on täällä ainakin tutkittu, että pakastepizzoilla on myyntipiikki tammikuun alussa - kun jouluna ja uutenavuotena on tsempattu laaturuokaa otetaan tammikuussa iisimmin. 

Aukeama Kruidvat kemppakauppaketjun mainoslehtisestä. Välillä tarjous on 50% mutta yleensä 1+1 tai jopa 2+2, jotta myydään enemmän.

1+1 -tarjoukset ovat ihan aitoja, hintaa ei koroteta juuri ennen tarjousta ja jos tuote on harvoin 1+1 -tarjouksessa se on oikeasti halpa (esim ne pizzat ja muutkin elintarvikkeet). Mutta tietyt tuotteet ovat joka viikko jossain kauppaketjussa 1+1. Esimerkiksi shampoo tai astianpesuaine. Jos siis jompikumpi on loppumaisillaan haetaan netistä (tai paperinkeräyksestä) tarjouslehtiset: Ah, Etos, Kruidvat, PLUS, Vomar... ja oikeastaan aina osuu. Ko tuotteista myydäänkin noin 90% tarjouksien kautta.


Muutama sivu toisen kemppakaupan, Etoksen tarjousvihkosta. Kuten näkyy esim Garnierin aurinkotuoteet ovat molemmilla tarjouksessa. Etoksen tarjous on laajempi: Kaikki Garnierin tuotteet. Ja saa yhdistellä eli ei ole pakko olla kaksi samaa lajia vaan esimerkiksi naamarasva ja hiusväri.


Ruokakauppa Albert Heijn vetää edellämainituista ohi tarjouksella 2+3 ilmaiseksi (-60%). Todellista lavakauppaa. Elvitalit (hollanniksi Elvive) ovat myös Kruidvatissa 1+1 (ks myöh, ei osunut kuvakaapatulle aukeamalle). On melkein vaikeaa ostaa normaalihinnalla. Kaikki tarjousesitteet ovat kaapattu 15.7 eli yhtäaikaa voimassa. Esimerkit olisi voinut etsiä millä hyvänsä viikolla, ei vaadi vaivaa, aina on. 2+3 tosin harvemmin.


Ja kyseinen tarjoushan ei ole usein toistettuna mahdollinen, ellei normaalihinta ole reippaasti yli normaalin. Jos 1+1 eli puoli hintaa on hinta jolla tuote lähes aina myydään, se on normaalihinta. Vai onko? Tein tutkimusta Saksassa.

Kävi ilmi, että Hollannin ns normaalihinta on täysin yläkanttiin. Jopa niin paljon että aurinkorasva 1+1 tarjouksessakin on yli Saksan normaalihinnan! 

Yllä Kruivat alla dm.de eli Saksan vastaava. Ainoa poikkeus kalliimpi naamarasvaversio (vas).

Hiusväreissä ero on vielä suurempi Saksan hyväksi.

Todellinen tarjous Etoksella, 2 kpl 22,- eli 11 euroa/kpl. Maksaa vain tuplaten mitä Saksassa!


Vielä pari kemppaesimerkkiä.

Hei mutta erohan on alle puolet, Hollanin 1+1 on halvempi!
Myönnetään, 4,39 hinnalla piirun alle, 4,99 on yli. Huomaa, että Saksan puteleissa 50 ml enemmän.



Kemppa = asia selvä. Toinen vahvan alentelun tuoteryhmä on puhdistusaineet. Sen vertailu on vaikeampaa, sillä Saksassa selvästi eri merkkejä. Osa on sitten loppupeleissä samaa eri nimellä mutta muutama isompi merkki puuttui, kuten Sun konetiskiainetta ei ollut ollenkaan ja pyykkiaineetkin erilaisia. Pari vertailua kuitenkin. Ja näköjään näissä Hollanti vetää pitemmän korren. Ei toki normaalihinnalla mutta 1+1 (tai 2+3) menee alle Saksan.

Tässä kova tarjous, kunhan kotona on kaappitilaa.

Antikalissa on Saksassa 50 ml enemmän ja Finish paketit erikokoisia (52 vs 100 kpl). Silti, jos Hollannissa 1+1, on edukkaampaa.


Tässä ainoa vanhempi tarjousesimerkki, jonkun viikon taka 2+2. Ilmeisesti kalkinpoisto-ominaisuudelle annetaan Saksassa hintaa, WC-ankka on Hollannissa jopa normaalihintaisena Saksaa halvempi (2,19 vs 2,49). Tavisversioissa normaalihintojen ero on sen n 25-30% kuiten muissakin puhdistusaine-esimerkeissä yllä.


Aikoinaan juttelin Belgialaisen kanssa, joka sanoi, että Belgiassa ko tarjoukset eivät toimisi. Kuluttajat nousisivat kapinaa, sillä he arveisivat, että normaalihinta on vedätystä. Mene ja tiedä, ilmeisesti holskia viritelmä ei haittaa, kunhan halvalla saa, tai ainakin luulee saavansa.

Tarinan opetus - älä ikinä osta kemppaa tai puhdistusaineita normaalihinnalla Hollannissa! 

Ja itse taidan siirtää kemppahankinnat jatkossa Saksaan, siellä kun saa vihdoin taas käydäkin. Monta kuukautta oli koronasulku (testipakko) Tosin kohta voi mennä sulki taas kun tartuntaluvat täällä räjähtäneet täysin (ks ed kirjoitus, viikkoa myöhemmin lovut ovat jo 10 000 / pvä).

Viimeisiä olusia lähde


Ps alkoholinmyyntilaki muuttui 1.7.2021 - olutta tai viiniä ei enää saa myydä 1+1. Jo aiemmin oli kielto käyttää sanaa 'ilmainen' alkoholin yhteydessä joten 1+1 sijaan ilmoiteltiin "osta 2 maksa 1". Viimeisellä viikolla kesäkuun lopulla tarjoukset tekivät kauppansa. Nyt maksimi on -25% (toinen puoleen hintaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti