perjantai 2. helmikuuta 2018

Hittax

Kerroin muutama viikko sitten Manege van Loonista - tallista jonka hevosenpito jättää toivomisen varaa. Heidän omilta sivuiltaa läytyy vielä todellinen kummallisuus, eli laitetaan sekin blogiin: Hittax.

Kuvat sivuilta https://www.natuurpoortvanloon.nl/activiteiten/hittax-uniek/


Nettisivuilta: Hittax on täysin itse kehitelty ratsastusmuoto ihmisille, joilla ei ole ratsastukokemusta. Mietipä; kahdella kädellä voin taluttaa kahta hevosta, Hittaxissa on useampia käsiä jotka taluttavat hevosia puolestamme. Hevoset seisovat pareittain ja näin sinut kuljetetaan turvallisesti koskemattoman luonnon läpi. Näet hienot maisemat ja kokemus on hyvin poikkeuksellinen!




Osallistujia vähintään 6, enintään 30. Isommille ryhmille on mahdollista yhdistää retkeen yksi tai usempia vankkureita, jolloin matkan varrella voidaan vaihdella ratsastajia. Vuokraamme myös cowboy-asuja kokonaisvaltaiseen Western-elämykseen.




Näyttää lähinnä hengenvaaralliselta, mutta harrastavat tätä jo vuosia. Entä jos yksi hevosista kompastuu? Sivulla ei lue montako ratsastajaa voi olla yhtäaikaa, mutta kuvien perusteella ainakin 7 paria, eli 14 hevosta + vetäjä.  Vehje pitää kivasti meteliä, kuten allaolevalta videolta kuulee, ja kaikkineen tietenkin koskemattomasta luonnosta on Hollannissa turha puhua.



Ylläolevan videon kommenteissa ponileireilijä kertoo, että vehkeen kanssa myös ravataan ja kaikkinainen temppuilu on sallittua, esim takaperinistuminen, mutta myös satulasta ja takaisin hyppiminen. Esineponiparkoja.

2 kommenttia:

  1. No huhhuh, koitapa samaa Suomessa! Yllättävän hyvin hevoset kuitenkin suhtautuvat meteliin ja suoranaiseen perseilyyn.

    VastaaPoista
  2. Ponit tietty työskentelevät aika hurjia määriä, että ylimääräistä energiaa ei varmaan kauheasti ole. Ns. kilteissä, pystyynkuolleissa ratsikouluhevosissa osalla todennäköisesti myös pelissä opittua avuttomuutta.

    VastaaPoista