tiistai 24. maaliskuuta 2020

Havaintoja koronasta 2

Viittävaille kotiarestissa edelleen, melko samoilla linjoilla mennään kuin Suomessa paitsi täällä myös ravintolat, baarit ja urheilupaikat kiinni. Pari havaintoa:

Viikonloppuna oli hieno keli. Rannat, metsät ja puistot tulvivat väkeä.

Amsterdamse Bosissa (Amterdamin metsä/keskuspuisto) varoitetaan valotauluin 1,5m etäisyydestä. (Kuva Twitteristä)

Lopulta sunnuntaina lähetettiin jopa puhelinvaroitus kaikille (tosin minun puhelimeen sitä ei tullut vaikka viimeksi tulipalosta tuli), että pitäkää se 1,5m etäisyys!

Kuva Bokt.nl keskustelusta


Ruokakaupassa joku (netistä luettua) oli huomauttanut toiselle että otapa etäisyyttä niin ko ukkeli oli halannut huomauttajaa. Samoin poliisi on kertonut, että pidätetyt, esimerkkinä mainittiin rattijuoppo, kiukuspäissään yskivät poliiseja päin. Inhottavia lieveilmiöitä.



Ylläoleva kiertää facessa ja tuli minullekin Whatsapin kautta. Eilisen lehdessä asiaan oltiin paneuduttu.

ED 23.3.2020

Miksi vertailu aloitetaan reilun 20 kuolleen kohdalla? Jos vertaillaan 1 kuolleesta alkaen (kesk) tai 100 tartunnan saaneesta (oik) loppupäätelmä on ihan eri. Olennaisin pointti toki, mitään ei voi päätellä tai varmaksi sanoa.

Raja Belgiaan on poikki, pikkuteillä on ihan konttiesteitä (kävellen / pyörällä pääsee kyllä, mahdoton 100% sulkea).  Hollannin raja ei ole kiinni, joten tarkastuksia on vain yhteen suuntaan. ED-lehden toimittaja lähti tutkimaan mikä on meininki moottoritiellä.

Kuva Bokt.nl keskustelusta (linkki oli jo).

Motarilla ei ollut mitään kaikki seis-viritelmää vaan poliisi ohjasi tarpeen mukaan pientareelle, esim rekat menivät läpi ja Belgilaiset rekkarit tietty (kotiinpäin). Hollanninrekkariselta toimittajalta kysyttiin mitä asiaa Belgiaan ja kehoitettiin kääntymään takaisin. Sehän ei motarilla tosta vaan onnistu, mutta poliisi otti ajokortin ja sanoi, että 10 km päässä on liittymä. Takastullessa sai kortin takaisin. Ja varmaan jos viipyy pidempään, sakon.

(sama)

Ei voi kuin odotella, hirvittää miltä maailma näyttää viikon kuluttua.

Ps. Illalla tuli tieto, että kaikki yli 2 hlön "kokoontumiset" kielletään reilujen sakkojen uhalla. Loppuu rantaruuhkat. Ja toki häät (varmaan pääosa ja siirretty) ja hautajaisetkin (joita ei voi siirtää). Myös alle 1,5m etäisyydestä saa sakottaa (alk 400e).
Ps2. Kampaamot, kynsihoitolat yms kauneussalongit kiinni 1 kesäkuuta asti. Kohta on Beatlestukat ja karvat taas muotia. Tosin ei niitä kukaan näe kun on pääosan ajasta kotona.
Ps3. Hollannissa on nyt 2 päivää aavistuksen loiveneva käyrä (ja Italiassakin), toivotaan että pysyvä trendi!

1 kommentti: