perjantai 1. heinäkuuta 2016

Villejä eläimiä ei ruokita

Valtion metsänhoitolaitoksen (Staatsbosbeheer) ei tarvitse ruokkia suuria ruohostavia eläimiä talvisin Oostvaardersplassenilla, kertoo sanomalehti juhannuksen alla.

HD 23.6.2016
Suuret ruohostavat eläimet (grote grazers) tarkoittavat luontoalueelle maisemointitarkoituksessa istutettua ylämaankarjaa, konik-hevosia ja saksanhirviä. Ja Oostvaardersplassen on Hollannin "luonto"alueista se ehkä kaikkein luonnottomin. Sinne tarvitsee vielä tehdä (valokuvaus)retki, joten alueesta tulee tarkemmin infoa myöhemmin. Mutta oli kysessä mikä alue tahansa, sama pätee:

  • Hollannin luonto on aidattua. 
  • Hollannin "luonnolliset" / "villit"eläimet ovat istutettuja. 
  • Ja kun ne kokevat "luonnollisen" kuoleman kun ruoka loppuu, se on 100% ihmisen syy. 

(Linkki aiempaan kirjoitukseen "luonnosta").

Villieläimiä
Ja nyt siis Utrechtin oikeusistuin on vahvistanut, että ei tarvitse ruokkia. Säätiö Oostvaardersplassenin eläinten hyväksi oli nostanut kanteen, jossa vaati joko lisäruokintaa tai eläinmäärän vähentämistä, koska tiukempana talvena ruoka ei riitä. Mutta tuomarin mukaan kyseessä ovat villit eläimet, joiden kohdalla sovelletaan "kädet-irti"-periaatetta.

Ei saa koskea!
Mikäli jokin eläin kärsii kohtuuttomasti, se lopetetaan ampumalla. Tällä "hoitotoimenpiteellä" metsänhoitolaitos täyttää lain pykälän eläinten hyvinvoinnista huolehtimisesta, meinaa tuomari.

Ei voi ymmärtää. Miksi pitää odottaa ampumisen kanssa kunnes on pakko (ja eläin on kärsinyt / nälkiintynyt)? Mitä villiä on aidatussa puistossa? Miksei määrää voida pitää ennaltaehkäisten sellaisella tasolla, että kärsimystä ei esiinny?

Onneksi näitä villieläimiä kuitenkin pakon edessä jeesataan. Esim allanäkyvää konikkia, joka oli viime viikolla jäänyt puiden väliin jumiin. Luonnonvalinta?


Kehtasivat laittaa haavasprayta! Nyt kyllä susi/karhu/muu-villi-saalistaja nappaa!
Kuvat yllä: Tanja de Bode / Stichting Free Nature, lähde AD


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti