torstai 16. maaliskuuta 2017

Oopperan ensi-ilta

Tänään on Cajanus-oopperan ensi-ilta! Oopperaa esitetään - yli vuoden valmistelun jälkeen vain neljä kertaa. Joten kipinkapin tännepäin jos haluaa ehtiä kokemaan suomalaisen suurhetken! Ooppera esitetään Haarlemin St. Bavo suurkirkossa, minne Cajanus on haudattu.

Esite ja lentolehtinen

Kuten jo aiemmin mainittu, tällä on ollut Cajanustouhua vaikka muille jakaa. Mm Cajanus-aiheinen näyttely, jossa oli esillä kenkiä ja yksi kaapukin. 1700-luvulta! Sekä kopio Leidenin yliopstossa säilytettvästä reisiluusta.

Kenkä. Ei ole vertailukohtaa, mutta usko pois - oli iso

Pahoittelen heikkoja (känny)kuvia. Vas parimetrinen kaapu, oik reisiluun replica ja vrt tavisihmisen reisiluu. 

Näyttelyn ympärille on järjestetty mm opastettu kierros ja siihen jatkeena kiertoajelu Haarlemin Spaarnejoella / kanavilla Cajanuspaikkoja bongaten. Lisäksi on (ollut) luentoja ja keskusteluja, oopperainfo lapsille (ts tarina helpommassa muodossa oopperan libreton kirjoittajan toimesta), Cajanus-illallinen ja tottakai Cajanus-olut!

Cajanuksen kuolinilmoitus

Erikoiserä Cajanus Reuzenbieriä (Cajanus Jättiolut) on tilattavissa Haarlemin Laulustudion (oopperan järjestäjät) kautta. Ihan Koffin reseptillä olutta ei ole pantu, sillä siinä maistuu rintasokeri, appelsiini ja lakritsijuuri. Kyseessä on vahva talviolut, ja se on saatavilla 0,75l jättipulloissa, mikä esitteen mukaan on kokonsa puolesta Cajanuksen arvolle sopivaa.

Näemmä Cajanus hyödyntää etiketissä muitakin nautintoaineita.

Hinta 6,50 / plo, prosentteja ei manita mutta hyvin todennäköisesti keskiolutta vahvempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti