keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Valmisruokasukupolvi

Töissä (siellä 120 km päässä) eteeni tuupattiin firman julkaisu, teemana New Nordic [Kitchen]. Kysessä on ravintola-alan inspiraatiolehti.



Kivalia, mitäs lehdestä löytyy? Heti ensimmäisenä luin pääkirjoituksen, ja sieltäpä löytyi vaikka mitä. Lainaan suoraan, käännös minun:

Skandinaviaa ei aina tunnettu hyvän ruoan puolesta. Toki tunnettiin lohi ja silli (ei tuoreena, paloihin pilkottuna ja erilaisilla kastikkeilla) sekä aina arvostetut ruotsalaiset lihapullat. Kaikki hyvä ja puhdas vietiin maasta, jonka takia paikallisväestö joutui tyytymään valmisruokiin. Mm huippukokki René Redzepin (Kööpenhaminan Noma-ravintolan perustaja) myötä on palattu vanhoihin perinteisiin ja paikallisiin tuotteisiin. Monesti myös uudelleen löydettyihin tuotteisiin, kuten syötäviin kasveihin ja sieniin.


Lehden pääkirjoitus

Ok, tekstissä viitattataneen a) Tanskaan ja b) Ruotsiin, mutta koska otsikkona Nordic niin kyllähän Suomikin joukkoon kuuluu. Karu on ollut lapsuus, maksalaatikolla ja nakkiperunoilla mentiin. Vasta viime vuosina muistin, että metsässä asuu mustikoita. Vai mitä?



Loppulehtikään ei mainitse Suomea (tietenkään), vaan peruseväät: Tanskan Smørrebrødin ja Absolut Vodkan, jonkun tanskalaisen 'viikinkikokin' (kiinnostuneille: Jesper Lynge ) sekä samoin tanskalaisen Bøg-ravintolan. Hmmm. Piti googlata, Bøg on pyökki, eikä siis (onneksi/tietenkään) sama kuin ekana mieleen tullut Ruotsin bög.

Syökäähän terveellisesti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti