Salaatteja joka lähtöön. |
Koko tuoteryhmä ei auennut minulle ensin, koska salattihan on tuore ja vihreä. Vaikka onhan Suomessakin italiansalaatti tai punajuurisalaatti, joissa idea on sama: majoneesia ja jotain täytteitä. Usein näissä Hollannin "salaateissa" ei kuitenkaan ole vihanneksia ollenkaan.
Perusmakuja ovat kananmuna ja tonnikala, lisäksi kana-curry ja kinkku. Näiden valmistuaineita lukiessa yleensä ainoa vihannes on joku ruohosipulisilppu.
Selleri ja vapaankanamuna. |
Ns vihannessalaatteja ovat selleri (juures)-, farmarin (selleri, porkkana, kaali, sipuli) ja kurkku (majoneesiset etikkakurkut).
Muita maukuja ja versioita onkin sitten reippaasti: Surinamilainen kananmuna (maustettu), (katka)rapu-, yrtti, kana-satay-, lohi-, juusto (=juustoa ja majoneesia...), muna-pekoni-, kana-meloni-, vuohenjuusto-, chilikana...
kana-mango-pistaasi |
Mitä isompi purkki sitä vetisempää, pikkupurkeissa (muka) perinteisiä / käsin tehtyjä ja kilohinta tuplaantuu.
Ns käsintehdympiä. |
Bourgondilainen naudanlihasalaatiti, ulkoilevaa kanaa + ruohsipulia ja eniten oik vapaa kana ja pekoni. |
Punajuurisalaattia täällä ei ole eikä oikein perunasalaattiakaan. Sitä onneksi saa Saksasta. Salaattien käyttömalli on sama kuin muilla levitteillä, kahden viipaleen väliin ja halki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti