torstai 19. heinäkuuta 2018

Hepat omalla takapihalla

Myytäviä hevostiloja piti laittaa joskus enemmänkin (eka osa), mutta en ole saanut aikaiseksi. Sen sijaan tällä kertaa omakotitalo jossa hepat omassa pihassa ihan tuosta alle puolen kilometrin päästä.

Siellä, pihan perällä. Kuva myynti-ilmoituksesta.

Monesti luulisi, että hepat omaan pihaan vaatii hieman lääniä. Ainakin jonkinlaisen aitauksen, ehkä jopa ratsastuskentän. Tässä versiossa hevosilla on kaksi karsinaa. Ne ovat pihan perällä, joten hepat kurkkivat kivasti nurmikkoa ja itse voi niitä terassilta käsin ihailla.

Hevosten näkymä talolle (kuva ilmosta)

Näkymä takaterassilta (kuva ilmosta).
Edes lantalaa ei ole, sen hoitaa peräkärry. Ja hevoset siirretään aamuin illoin n 200 m päähän (vuokra)tarhoihin (kesällä hieman ruohoakin). Vedet viedään kanistereilla.


Tallin takapuoli, ei heti arvaisi. Kuvattu n aamu-7, matala aurinko.
Lantala

Talon takaa kulkee hiekkatie-umpikuja. Takana myös poneja, laidun olisi kätevämpi kuin se mihin hevoset nyt viedään
(joutuvat kulkemaan vilkkaan tien yli). Kuva keskellä "lantala", oik traikku ja sen takana tallin puuaita.


Maastoja lähistöllä on 2 km hiekkatietä (eli ei paljon mitään) ja n 400 m päässä on kenttä toisella tallilla, saisikohan lainata? Välillä olen nähnyt niillä main friisin kärryjen edessä, joten ties vaikka kenttä ei olisi tarpeenkaan, ja kärryillähän klopsutellaan täällä järestään asvaltilla.

Tarha-laitumet 

Iltapäivällä hepat ulkona.

Pyynti on 675.000, neliöitä 240 ja tontti 1200 m2 (eli 0,1 ha). Myynnissä jo yli puoli vuotta, joten pyynti lienee kova. Ja paikka ei ole hevosenpitoon kauhean kätevä, ja toisaalta taas jos ei halua hevosia joutuu purkamaan / uusimaan tallin jotta sitä voi käyttää muuhun.

Oishan se silti kiva niitä jostain keittiön ikkunasta kurkkia! Itse varmaan päästäisin nurmikollekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti