lauantai 11. elokuuta 2018

Tervetuloa naapurustoon

Olen esitellyt jo muutaman tapahtuman, joita mainostetaan etupihalla: lapsi, 50v synttärit ja koulun päättyminen. Nyt löytyi vielä yksi, jota en 12 vuodessa Haarlemissa bongannut mutta ilmeisesti maaseudulla (vai Brabantissa, työkaverihaastattelun pohjalta tapa ei ole esim Nijmegenissä tuttu) harrastetaan useamminkin: Pihalle viritetään lippusiimat ja pläjäytetään kyltti "tervetuloa naapurustoon".



Vuodessa olen tämän nyt kolme kertaa bongannut (ei, minun taloni edeassä ei sellaista ollut, höh). Viimeisimmät kaksi samalla viikolla. Toinen on erityisen hauska, sillä tontilla seisoo vasta työmaaparakkeja.


Kyltissä lukee "Uusitalon Tila".

Vaikkei kylttiä ollutkaan senverran toki aktivoiduin, että pimpotin naapurit läpi muuton jälkeen. Olinkohan yhden kansssa puhunut etupihalla niin seuraava jo Niin, olet kuulemma Suomesta... Etupiha on toki kätevin kaveerausmesta, eilenkin poimin stanan toukkia pensasaidasta (jonka kyllä annan repiä juurineen talvella, joten toukkasota on sinänsä turhaa. Mutta periksi ei anneta!) ja sain kuulla olennaisimmat juorut. Mukavaa kyläelämää ja lämmin vastaanotto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti