sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Päivä Hollannissa

Hollannissa on paljon huumehia. On lailliset hamppukahvilat ja reippasti pilleritehtailua. Niinpä aiheesta on melkolailla päivittäin lehdessä ja tätä kirjoittaessa viikko sitten -perjantaina 14.6 - silmiin pisti jopa kolme lehtijuttua samassa lehdessä. Siksipä tällä kertaa Hollannin menoa ihan tavallisena torstai-päivänä.


MDMA kemiallisesti, Ecstasyn vaikuttava aine.
ED 14.6.2019 sivu 2 / Uutiset

Uutinen 1: Hamppukasvattamo löydetty Den Dolderissa (Utrechtin vieressä) olevan klinikan mailta. Kysessä on mielen sairauksia hoitava psykiatrian klinikka ja poliisi tutkii onko potilailla osuuttaa asiaan. Tyhjässä rakennuksessa seisoi 500 kasvia.

ED 14.6.2019 sivu 2 / Alue
Uutinen 2: Helmondissa suljettiin asunto kokaiinilöydön johdosta (Helmondiin on tästä 4km). Talojen sulkemisista mainitsin jo täällä kuvatekstissä, eli pormestarin käskystä suljetaan huumetaloja jotta vuokraaja / omistaja kokee ainakin jotain extraongelmaa (ansion / vuokratulojen menetys tai jopa kodin). Vuokranantajan on turha rutkuttaa ettei tiennyt, tässä kohtaa laki on ehdoton. Olisit käynyt tarpeeksi usein tarkistamassa, on neuvo jatkoa varten. Monesti kyse on tietenkin siitä ettei "tiennyt" (vaikka saikin kolminkertaista vuokraa pimeänä...). Tässä tapauksessa löytyi 112,1 grammaa kokaiinia sekä tavaroita jotka viittaavat huumekauppaan. Asunto on 4 kuukautta säpissä ja asukkaan sopii asustella muualla.

Sattumalta tänään (22.6) oli vastaava uutinen omasta pikku kylästäni, Brabantlaanilla suljettiin asunto yhtälailla 4 kuukaudeksi, asunnosta löytyi reipas määrä kovia huumeita.

ED 14.6.2019 sivu 4 / Alue
Viimeinen, eli kolmas, uutinen uutisoi sadoista hamppukasveista kasvihuoneessa puksipuiden seassa. Tämä oli Beek en Donkissa eli tuossa parin kilometrin päässä. Homma oli hyvin ammattimaista, kasvihuone oli ammattikasvatukseen ja myös hampun kohdalla oli säädetty parametrit paikoilleen. Kaikki oli automatisoitua, mm kasvien lannoitus sekä ilman hiilidioksidipitoisuus. Lisähiilidioksidi nopeuttaa kasvua ja ko tilan hiilidioksiditaso oli jo niin korkea, ettei sinne tosta vaan voinut enää astuakaan. Kasveja oli 800 kpl ja ikkunat peitettu valkoisella kankaalla, ettei ulkoa nähnyt.

Yllänäkyvällä lehtiaukeamalla on pari muutakin blogiin liittyvää juttua. Ensinnäkin kasvattamossa kasvatettiin aiemmin puksipuuta (nyt vain osa tilasta) ja huomioon ottaen puksipuun markkinoiden romahtamisen ei liene mikään ihme että yrittäjän tarvitsee keksiä uusia elinkeinoja.


Etupihalta poistetun puksipuun sijaan pyökkiä. Hetki menee, ennenkuin muistuttaa pensasaitaa.
Postinjakaja harppoo tosta tylysti yli.

Ja kakkosena ylempänä aukeamalla iso juttu tammikulkurinirkosta. Sensaatioon taipuvainen lehti otsikoi tälle vuodelle vielä viime vuottakin enemmän haittaa. Seurataan tilannetta.

Ps. tulikohan omaan blogiin linkitysviittausennätys?

Ps. 2 kerta kiellon päälle - ainakaan eilisiltaan mennessä kadonnutta ponia ei ollut vielä löydetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti