lauantai 16. toukokuuta 2020

Havaintoja koronasta 9

Täälläkin aavistuksen  puretaan rajoituksia, esim ravintolat saavat osin avata 1.6, tosin 1,5m etäisyyksillä ja sisällä saa olla maks 30 henkilöä (tuvan koosta riippumatta. Tai siis pieneen tupaan tietty vielä vähemmän koska 1,5m. Mutta isoonkaan ei enempää).

Vanhusten tapaamisiin ei vielä kauheasti joustoa ole, mutta tässä välissä on keksitty koskettelun / halauksen mahdollistava seinä. Käytännössä suunnilleen sama idea kuin keskoskaapissa, seinässä kaksi reikää ja niissä pitkät gummihanskat joilla voi koskea. Jutussa mainitaan raskaana oleva lapsenlapsi, jonka mahaa mummo ei ole vielä voinut hivellä. Nyt voi!

Vihdoin koronaturvallista halailua. ED 11.5.2020

Kuntosalit on suunniteltu avattavaksi vasta 1.9. Täällä koetaan, että ilmastointi yhdessä hikoilun yms eritteiden kanssa huono yhdistelmä. Omasta kodistani linnuntietä alle 40 km päässä on Saksan raja, siellä kyllä saa jumpata. Siinä missä Suomessa. Kuntosaliyrittäjät lobbaavatkin nyt lujaa, alla lehdessä ollut kokosivun ilmoitus.

Haluamme:
Vähemmän stressiä enemmän vastustuskykyä,
vähemmän kiloja enemmän liikuntaa,
vähemmän yksinäisyyttä enemmän yhteisöllisyyttä,
vähemmän huolia enemmän terveyttä
Mutta kuntosalit pysyvät kiinni?
#1kesäkuutakuntosalitauki.
ED 12.5.2020

Kuten jo aiemmin mainittu, nyt ollaan kotona eikä urheilemassa tai kyläilemässä ja on aikaa puuhastella. Rautakaupat elävät kulta-aikoja ja allaolevaan kylttin törmäsi normaaliaikoina vain huvipuistoissa.

Tästä jonotusaika 2 tuntia. Tämä on asuinkuntani asema, tosin kuvassa alle 2h jono (peräkärryn perä näkyy). ED 9.5.2020

Itsellänikin olisi autotallissa jotain romua, mutta odotellaan parempia aikoja.

Vielä viimeisenä pikkuhavainto Haarlemin IKEAsta. Viime lauantaina muutamaa asiakasta jouduttiin hoidattamaan lääkärillä ensimmäisen asteen palovammojen johdosta. Sisääntulossa ollut käsidesi olikin siivoojan väärin täyttämää kodin putkimiestä. Pari asiakasta on jo ottanut yhteyttä asianajajaan korvausten toivossa. " Iho on rikki ja emme saa käyttää nyt edes käsidesiä, vaikka se olisi näinä aikoina ensiarvoisen tärkeää." Vaateeseen voinee lisätä hengenvaaran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti