torstai 22. huhtikuuta 2021

Eläinambulanssi

Pulu lensi ikkunaan, poks! Hieman hoiperteli pihalla, katosi yrttilaatikon taa ja kun hetken kuluttua katsoin oli mennyttä.

Puoli tuntia myöhemmin kissa riehui autotallissa - mitä ihmettä? Siellä se kyhjötti murkassa, pökrääjäpulu. Kissa kainaloon ja soittoa eläinambulanssille. Linnut monesti tokenevat, odota tunti ja soita uudelleen jos ei, niin tulemme hakemaan.




Kätevää, eikö? Hollannissa tosiaan on eläinsuojeluyhdistyksen alainen, säätiön ylläpitämä eläinambulassi, joka noutaa haavoittuneita lintuja tai vaikka siilin, sekä villikissoja tai vaikka päälleajettuja jos ei omistajasta tietoa. Villikissoja ei täällä ole kuten etelän maissa, mutta samoin kuin Suomessa kuitenkin satunnaisesti, erityisesti maaseudulla puolivillejä poikueita jne.

Kuva Dierenambulancen sivuilta


Tulevat pakulla paikalle, tarvittaessa pyydystävät eläimen ja heillä on sitten eläinhoitoloita (villit päästetään takaisin luontoon) sekä eläinsuojeluyhdistyksellä tietenkin myös löytöeläintaloja.

Siilipoikue, lähde sama kuin yllä.

Pulu tokeni, joten ei tarvinnut soittaa uudestaan. Tämä oli minulle toinen kerta, ensimmäisellä kertaa (vuonna 2005) soitin auton kolauttamasta joutsenesta. Olin pyörällä ja se jäi keskelle risteystä makaamaan osuttuaan matalalennosta pakun etuikkunaan. Ei kätevää, seuraavaksi joku ajaa yli, joten paimensin sen tien laitaan. Tätä toinen ohikulkija ihmetteli, että olenko kovinkin joutsenkokenut?

No en yhtään. Mutta samalla lailla se väistää kuin hevonen, päättelin, ja kävelin "päin". Toimi. Tämäkin sitten tokeni itsestään, n 30 sekuntia ennenkuin ambulanssi ehti paikalle se hyppäsi kanavaan ja ui pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti