torstai 9. syyskuuta 2021

Jopa Elviksen takana on holski

Holskeja riittää joka paikkaan, ja he ovat hyvin yrittelijäitä. Tällä kertaa vuorossa Colonel Parker, Elviksen manageri.

Elvis ja Dries van Kuijk

Colonel Parker oli oikealta nimeltään Dries van Kuijk, ja hän oli syntynyt Bredassa vuonna 1909. Kaksikymmentävuotiaana hän maastamuutti laittomasti Yhdysvaltoihin ja asui siellä kuolemaansa asti. Hän keksi itselleen uuden nimen - Thomas A. Parker - ja väitti syntyneensä Yhdysvalloissa. Kolmikymppisenä hän toimi jo muusikoiden promoottorina ja 1955 hän bongasi silloin vielä tuntemattoman Elviksen. Varsin nopeasti hän sai puhuttua Elvikselle sopimuksen RCA levy-yhtiölle ja Elviksen ensimmäinen hitti "Heartbreak Hotel" ilmestyi vuonna 1956.

Muistolaatta Driesin syntymäpaikassa: Wijngaardhof, Breda

Parker oli tiukka manageri ja väitettiin, että hän näki Elviksessä lähinnä rahantekomahdollisuuden eikä niinkään ihmistä. Kuitenkin hänen bisnesvainunsa vahvaan organisaatiokykyyn yhdistettynä teki Elviksestä tähden. Toisaalta hänen takiaan Elvis ei ikinä esiintynyt Yhdysvaltojen ulkopuolella. Kuolemaansa asti laittomasti maassa oleillut Kuijk kun ei voinut matkustaa.

Lähteet Eindhovens dagblad 2.9.2021 (myös kuvat) ja hieman wikipedia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti