tiistai 5. lokakuuta 2021

Kruununperijänä LHBTQ?

Prinsessa Amalia täyttää loppuvuodesta 18 vuotta. Tätä tietenkin nyt kohistaan, hänhän on sitten täysi kruununperijä ja muutenkin alkaa jo jotain edustusjopia pukata. Hänestä on nyt myös tehty parikin kirjaa, jotta alamaiset voivat tutustua. Tämä on perinne, myös nyk kunkusta ja ed kuningattaresta tehtiin kun täyttivät 18v.

Kirjasta infottiin trendikkäällä selfitweetillä, kuva ED 28.9.2021, Amalia oik.

Sinänsä Hollannissa kuninkaalliset ovat paljon jemmatummat kuin esim Englannissa - ja Ruotsissa, Tanskassa jne. Täällä on huipputiukat yksityisyyslait ja paparazzeja ei siis ole eikä esim lapsista ole julkisuudessa kuvia kuin pari kertaa vuodessa. Edustustehtävissä näkyvät (lapsina lähinnä kuninkaanpäivä) ja sitten 2x/vuosi on kuvasessio, jonka varassa eletään seuraavat 6kk. Kuninkaanlinnan tiedottajat julkaisivat allaolevan heppailukuvan nyt, sillä toisessa kirjassa  (kirjoittanut Claudia de Breij, kuvassa yllä) Amalia kertoo olevansa eniten oma itsensä tallilla.

Lähde: kuninkaallinen tweetti

Toisessa kirjassa, Peter Rehwinkelin Amalia, velvollisuus kutsuu (Amalia, de plicht roept) pohditaan myös jännittävää aspektia: entä jos Amalia olisikin lesbo? No mitäs sitten, Hollantihan on tunnetusti LHBTjne-edelläkävijä, homoavioliittokin sallittu jo vuodesta 2000...?


No, sitä sitten, että edelleen kruununperimysjärjestys on virallisten jälkeläisten varassa. Eli siis veriperillisten, ei esim adoptoitu. Näin ollen on linjattu, että jos Amalia menisi naisen kanssa naimisiin hän joutuisi luopumaan kruunusta, sillä "eihän sellaisesta liitosta voi syntya lapsia"- kuten homoavioliiton hyväksymisen aikoihin oikeusministerinä toiminut Job Cohen lausui. Ja tämä on edelleen virallisesti hallituksen kanta.

Nyt parikin puoluetta on esittänyt aiheesta kysymyksen hallitukselle / pääministerille. 

Hela familjen kesän kuvasessiossa.

Koko kuninkaallismeininki syntymäperimisineen joutaisi puolestani romukoppaan. Vaikka ilmeisesti siitä on hyötyä mm kaupparetkillä, saduista tutut kuningas ja kuningatar pelittävät jossain (kehitys)maissa paremmin kuin valtionvarainministeri mitä tulee goodwilliin. Silti en ole varma onko ko perheeseen syydetyt verovarat ihan silkkaa voittoa.

Katsotaan, mitä hallitus vastaa.

Ps. Amalian suuntautumisest tmv ei ymmärtääkseni huhuta mitään, kysymys tällä erää lähinnä teoreettinen. Voin kyllä kuvitella että kuninkaallinen & vanhoillinen & julkinen ympäristö ei edistä esilletuloa.

Päivitys 17.10. Tälläviikolla pääministeri Rutte otti hallituksen nimissä kantaa asiaan: Amalia saa mennä naimisiin samanasukupuolisen kanssa. Jälkeläisdilemmaan ei otettu kantaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti