keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Talliesittely 1

Pari kirjoitusta sitten mainittu Hillegom ratsastuskoulu olisi tietty voinut olla ykkönen, johan siinä talli vilahti ja vähän tarhojakin. Mutta Hillegom on lähes normaali talli (pl purettavat rakennukset pihassa) ja yritän valita esittelyihin pääosin talleja, jotka poikkeavat jotenkin suomalaisista. Tämänkertainen taitaa poiketa aikalailla.

Kivanvärinen vuonohevonen tarhassa tallin takana

Kyseessq on nyt jo lopetettu talli. Tai "tallilla", sillä kyseessä oli kolmen boksin sivurakennus lasten leikkipuiston kupeessa kerrostaloalueella. Kun olin vasta muuttanut siellä oli kerran tallipaikka vapaana hintaan 125 euroa. Talli toimi itsehoitoperiaatteella ja muistelisin, että hinnan päälle tuli rehu- & kuivikekustannukset.

Tallin sijainti (tähti), lähde: Google Maps. Ei pahemmin luontoa ympärillä.


Talli edestä + osa puistoa. 3 karsinaa ja huvimaja heinille & oljille.

Tallilla ei ole kenttää eikä maastoja lähimaillakaan. Kerran oli joku paikalla, joka kertoi, että leikkipuistossa on juoksutusympyrän kokoinen hiekka-alue jolla voivat satunnaisesti (tuskin lapsien siinä kirmaillessa) ratsastaa. Mihinkään kovin kummoiseen harrastamiseen sellainen ei kyllä anna mahdollisuuksia.
Talli takaa / tarhoja (ja kaksi hevosista)
Rehula ja lantalava
Sittemmin talli suljettiin, tosin nyt näen Google mapsin katunäkymästä, että tallin reunalla lojuu kärryt. Tallin takaiset tarhat on kuitenkin purettu (ja viimeksi kun kävin paikalla talli oli kiinni ja säpissä). Leikkipuistolla oli aiemmin vuohia ja kanoja yms, olisko heillä sitten heppakin. Tai shetlanninponi, tosin kärryt näyttävät suht isoponikokoisilta.

Google katunäkymä 2014: Kärryt tallin kupeessa
Täytynee käydä tutkimassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti