maanantai 25. huhtikuuta 2016

Kukkakorso

Ei, kyseessä ei ole värikäs Vantaalainen lähiö, vaan jokakeväinen perinne, Bloemencorso, eli kukkakarnevaalikulkue joka ajaa koko lauantain kukka-alueen (Bollenstreek) läpi, päätyen Haarlemiin. Sunnuntaina kärryjä voi sitten vielä ihastella markkinakojujen ohessa. Tapahtuma onkin melkoinen turistimagneetti.Kukkavaunut vaativat viikon-parin työn, alkaen rungon hitsauksesta, päälle muovia tai kartonkia ja sen päälle polyuretaanieristevaahtoa, johon kukat kiinnitetään (tökätään). Pitkälti koristelu muodostuu hyasinteista, jotka pistetään yksi kerrallaan "kattotiilitekniikalla". Homma vaatii siis jokusen työtunnin. Rakentamista voi käydä katsomassa pientä pääsymaksua vastaan.Hyasinteista saadaan valkoinen, liila, sininen ja vaaleanpunainen, jotka ovatkin vallitsevat värit. Tulppaaneista saadaan sitten mm punaista ja narsisseista keltaista. Hyasinttien myötä kulkue tuoksuu vahvasti.

Kulkue saapuu Haarlemiin jo illan hämärtyessä, joten kuvaaminen on välillä haastavaa. Osa kuvista onkin viime vuodelta. Yleensä saan sunnuntai-aamuna kuvata rauhassa (ihmisvapaasti), kun lähden pyörällä tallille aamu-seitsemän jälkeen. (Tänä vuonna menin autolla tallille, keli on +3 astetta rae- & räntäkuuroilla höystettynä).


Iltapäivällä siistejä kuvia on turha enää yrittää ottaa. Kelistä huolimatta porukkaa oli eilenkin tungokseksi asti.Tämän vuoden corsossa oli suomiväriäkin, yksi vaunuista mainosti Angry Birds leffaa. Hyvä Suomi! Erikoisuutena paikallislehdessä mainittiin, että juurikin AB vaunun koristelussa oli mukana Syyrialaisia pakolaisia "osana integraatiota" (eli opitaan maan tavoille).Varsinaisten karnevaalikärryjen lisäksi kulkueessa on hienosti koristeltuja autoja. Ja aina muutaman kärryn välein torvisoittokuntia yms. musisointia (joista tänä vuonna jäi mieleen hienosti ksylofonilla soitettu Jarren Oxygene 4).Sisko tosin aikoinaan tokaisi, että koristelluista autoista tulee lähinnä mieleen hautajaiset. Hienoja ovat silti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti