torstai 4. lokakuuta 2018

Jarin luo yökylään

Hollannin tunnetuin suomalainen on Jari Litmanen. Ilman muuta ja muut ilman. Vaikka hän pelasi Amsterdamin Ajaxissa satavuottasitten (90-luvulla menestyksellisesti ja 2000-luvun alussa pari vuotta loukkaantumisten piinaamana) hän on edelleen Suuri Sankari.

Hän vilahtaa (jalkapallo)uutisissa tasaisin väliajoin ja esiintyi TVssä mm kirjanjulkistamisen takia (2016) ja Kuningas Litmanen elokuvan aikoihin 2012.

Kuvakaappaus. Tv-jakson voisi edelleen katsoa, en ole varma toimiiko linkki Suomessa.


Ko filkka esitettiin Amsterdamin elokuvafestivaaleilla ja kävin uteliaisuudesta kurkkaamassa. Leffateattarissa oli suuren urheilujuhlan tuntua kun ennen elokuvan alkua porukka huusi ja lauloi Liitmaaneen oo-oo-oo-oo jne. Ja leffan aikana taputettiin ja elettiin muutenkin mukana.

Samoin 70% kerroista kun mainitsee olevansa Suomesta Litmanen tulee esiin. Huuma on paljon Suomea isompi.

Ja nyt siis pääsisin Litmasen luo kylään. Paikallinen kaapeli-tv-toimija Ziggo laittoin mainoksen. Suomennan tekstin suoraan:

Voita yöpyminen ArenAssa Klassikon oheen. (suom huom: ArenA on Aajaxin kotistadion ja klassikko on Ajax-Feyenoord eli Amsterdam-Rotterdam).

Ajax-legenda Jari Litmanen palaa Amsterdamiin Klassikon takia. Oletko sinä henen kämppis Ziggo-mökissä Johan Cruijff ArenAssa? Osallistu ja voita elämäsi Klassikkoviikonloppu.

Kuvakaappaus. Jari etsii kämppistä!
Sunnuntaina 28.10 Ajax pelaa kotona Feyenoordia vastaan. Klassiko on varmaa spektaakkelia, kentällä ja sen reunoilla. Ja tästä Jari tietää kaiken. Hän ampui aikoinaan kaksitoista täysosumaa Klassikoissa. Jari on kyllästynyt Suomeen (no höh. eiku onkin vitsi ks video alla) ja haluaa takaisin kauniiseen Amsterdamiin. Häneltä uupuu vain kämpäkaverit. Oletko sinä hanen uusi kämppiksensä?

Ja päälle osallistumisnappi.



EDIT 4.10 ip: tossa piti olla embedded twiitti mutta ei vaan halunnut, eli kuvakaappaus. Asiaan liittyy siis videokin: linkki . Toivotaan, että toimii.

Jari muuten puhuu ihan hyvää Hollantia, kuten videoltakin kuuluu. Sen sijaan ihmettelen kyllä myyntikyltin kieliasua.

Ps. Egyptivauvasta oli tämän (4.10) aamun lehdessä, ettei toistaiseksi ole saatu isä-ongelmaa eli maastalöhtöasiakirjoja ratkaistua. Vauva on nyt jo 6 viikkoa vanha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti