lauantai 12. syyskuuta 2020

Luokkaretki

Tai pikemminkiin kouluretki, kun koko ratsastuskoulu lähti kylille.

Bleijenbergin ratsastuskoululla on siirretty hevoset laitumelta tallille tietä myötä ja vuosikymmeniä. Aina on mennyt hyvin. Paitsi tällä kertaa, kommunikaatiokatkos ja tien varrella ei ollutkaan stoppareita. Niinpä koko 45 hevosen letka vetäisi tietystä risteyksestä sillan yli kylille.

Stilli alemmasta videosta.

Rauhallisesti ravaten tehtiin kierros kanavanrantaa ja kirkonkin ympäri. Noin viiden minuutin kuluttua letka ravasi takaisin tallille, nähtävyydet oli nähty.

Olisi voinut tapahtua vaikka mitä, peltivaurioista vaikkapa lastenvaunujen runnomiseen. Mutta ei tapahtunut yhtään mitään. Tallinpitäjä siivosi lopuksi lannat pois, niitä sentää oli 45 kopukasta jokunen läjä irronnut.

Ylemmällä viedolla tallinpitäjä kertoo tapahtuineesta ja näkyy yksi juoksentelupätkä. Yhdessä kohtaa taputtelee pienempää tummaa ponia. Se on vanha pooloponitamma ja Aina jos on joku rako se siitä sujahtaa. Terpat, tää läks! Ilmeisesti tamma johti joukkoa.Toisella videolla ilmeisesti kirkon kulma. Hevosten perässä on traktori, varmaan aika avuton olo siellä. Onneksi pysyivät laumana ja rauhallisina ja menivät vielä omin avuin kotiinkin!
Loppu hyvin kaikki hyvin mutta on siinä ollut porukoilla ihmettelemistä!

2 kommenttia:

  1. Johan on näky! Voinut vähän ihmetystä herättää keskellä kaupunkia noin iso lauma! :D

    VastaaPoista
  2. Niinpä, jos siellä joku kerta klopsuttelee vaikka poliisihepat ketään ei enää kiinnosta alle 10 kpl lauma.

    VastaaPoista