maanantai 28. syyskuuta 2020

Ehkä otin, ehkä en

Tämä tarina on tosi: Willem Huissenista aiheutti auto-onnettomuuden, onneksi vain peltikolari. Poliisi totesi promillemäärä 2,34 (tarina ei kerro verestä vain hengityksestä, epäilen verta(kin)).

Willem vannoi, ettei ollut ottanut.


Syyskuun puolivälissä hänen riitatapauksensa oli oikeudessa ja Willem vapautettiin syytteistä. Lääkärien todistusten perusteella Willemillä on harvinainen oireyhtymä: auto-panimo-syndrooma. Eli automaattipanimo suolistossa, joka muokkaa hiilihydraateista alkoholia (etanolia). Näin sokerilimu tai hiilihydraattipitoinen ruoka voi tiettyjen bakteerien ja hiivojen toimesta muuttua suolistossa alkoholiksi. Ja tällöin tuomari ei voi enää olla varma onko otettu vai ei. (Lähde)

Pilapiirros jo ehti ihmetellä: Onkohan minunkin autolla panimo-syndrooma? Auto-sana onkin yksi harvoista joka on hollanniksi ja suomeksi sama. Sinänsä poikkeuksellista, sillä tuntemissani muissa euroopan kielissä autolla on oma sanansa (bil/car/wagen/voiture jne).


Kohtapuoliin poistuu valikoimasta

Ps katkera takaisku, kuvan ihanuus eli suomilonkero poistuu valikoimista. Saapui kauppoihin reilut neljä vuotta sitten, mutta raju tukeminen (join melkein pullon kuukaudessa!) ei auttanut, nyt se lähtee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti