Ennen Teams-palaverin alkua kaksi työkaveria jutteli keskenään.
-Niin, tuliks sulle se koira?
-Joo, viime lauantaina haettiin
Ilmeisesti asiallisesta kodista, olivat käyneet useamman kerran katsomassa, täällä on tosi paljon pentutehtailua.
-Mites on yöt sujuneet?
-No, kerran se alkoi piipittää, mutta vaimo nukkuu nyt alakerrassa, niin vei sitten ulos.
-Niin, se on häkissä?
-Joo, tietty.
Tietty! Pikagooletus klertoo, että koiran häkitys on Suomessa jopa laissa kielletty pl jos on pakko (toki sitä jonkinverran tapahtuu). Hollannissa ei ole kielletty ja on ihan hyväksytty maan tapa. Koiraa voi pitää häkissä koko (työ)päivän, jos sillä on vaikka tapana tuhota paikkoja tai läheisriippuvuutta. Ja pentua neuvotaan opettamaan yökuivaksi juurikin häkillä. Ylipäänsä paljon koiria häkitetään yöksi niin eivät tuhoa tai muuten haittaa menoa.
Pennun häkityksestä löytyy paljon ohjeita. Esim täältä vapaasti suomentaen: Koira ei likaa makuupaikkaansa. Niinpä pennun häkitys on hyvä keino opettaa se yökuivaksi, että joutuu odottamaan ennenkuin pääsee tarpeilleen. Jos pentu on kuitenkin pissinyt häkkiin se on liian iso ja pentu koki että on tilaa sekä vessalle että makuupaikalle. Häkkiä pitää silloin pienentää esim puulevyllä. Tilaa on oltava riittävästi, että pentu mahtuu nukkumaan, ei enempää.
Jos pentu ulisee häkissä sen (häkin) voi ottaa sängyn viereen, niin pennulla on turva lähellä. Älä pelkää, että hemmoittelet liikaa, toimimalla näin. Hiljaksiin häkkiä voi sitten ujuttaa kohti jalkopäätä ja esimerkiksi toiseen huoneeseen. (Tämän takia vaimo siis nukkuu alakerrassa, ettei pentu ole yksin)
Kyllä, tämäkin on koira. |
Voiko koiran sulkea häkkiin, jos se on ärsyttävä? Tottakai voi, onhan häkki sille turva- ja lepopaikka. Kunhan et käytä sitä rangaistukseksi, kertoo sivu.
Tällaista koiranpitoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti