maanantai 3. elokuuta 2020

Suomessa on erilaista

Luulin viime viikkoon asti, että olen pikkukylämme ainoa suomalainen. Tai no ehkä olenkin, Aarle-Rixtelin, mutta kyseinen A-R on osa isompaa neljän kylän kuntaa, Laarbeekia. Paikallislehti (tällä kertaa ilmaisjakelu MooiLaarbeek eikä varsinaiset sanomat) nimittäin kertoi ihan etusivulla, että naapurikylässä (sama kunta) asuu suomalainen Sari. Tämäpä mukavaa. uskon, että suomalaisuus ei heti kaveria tee, mutta saatan tavoitella, hauskahan se on vaihtaa kokemuksia kuka, mitä ja miksi vaikkei toista kahvikupposta koskaan sovittaisikaan.

Mutta mitä hän - ja hollantilainen miehensä Rob - teki lehden etusivulla? Kertoi kuinka erilaista Suomessa on. Ja nyt ei puhuta tilasta, järvistä, luonnosta tai hyttysistä, vaan koronasta.

Hyvin piilotetty mökki

Kuten aiemmin kerrottu, korona oli täällä aika tiukka paikka. Nyt on semivapaata (olemme edellee yksi harvoista suusuojattomista Euroopan maista pl pohjoismaat), mutta moni on vielä varuillaan. Niin myös Sari ja Rob, kun kävivät juhannuksen jälkeen Suomessa. He tuliva Travemündestä laivalla, mikä olikin ainoa vaihtoehto (pl lentokone) sillä Tanskan ja Ruotsin läpi ei sopinut kulkea. Jo laivalla oli hieman monimutkaista - seuratako Saksan suusuojaohjeita vai Suomen vapautta?

Suomessa touhu sitten villiintyi ihan kokonaan. Pariskunta kävi kaupassa ostamassa parin viikon tarpeet ja havainnoi, että etäisyyksistä ei ollut mitään puhetta vaan jengi tupeksi kuin ei mitään. Pariskunnan mies kertoo, että kuukausien varuillaan olon jälkeen kaupassa tuli hyvin kummallinen olo.

Mökki oli hyvin piilossa järven rannalla Tampereesta itään. Rauhaa ja etäisyyttä piisaa, mutta. Sarin sukulaiset intoutuivat tietenkin joukolla kylään ja tupeksintaa ja halailua riitti. Vaikka molemmat yrittivät sanoa, että ties vaikka ovat kantajia niin vaaraa ei pahemmin noteerattu, eikä kukaan vieraista edes tuntenut ketään koronan sairastanutta. Olimme mökillä kaksi viikkoa ja kukaan ei kiinnittänyt koronaohjeistuksiin mitään huomiota, paitsi me itse. Tuntui ihan eri todellisuudelta koko Suomi, Rob kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti