maanantai 25. tammikuuta 2021

Ulkonaliikkumiskielto

Tuli sitten sekin, klo 21-04:30. Tartunnat ovat hitaasti laskeneet (10 000/pvä => 5000 /pvä) muttei tarpeeksi nopeasti ja nyt pelätään, että jos (kun) brittivariantti saa jalansijaa tartunnat voisivat olla 50 000/pvä joskus maaliskuussa. Joten vaikka laskua on niin rajoituksia kiristetään. 

Ravintolathan on sitten lokakuun jo kiinni (pl. kotiinkuljetus) ja (muut kuin ruoka-)kaupat suljettiin joulun alla (ja museot, huvipuistot, kirjastot, leffateatterit jne). Nyt arvellaan, että saattaa helposti kestää jonnekin toukokuulle (ainakin) rajoitukset.

Kuva lainattu netistä, esim täältä

Niinpä päivänä, jona ko kielto julkistettiin oli taas hollantilaisyritteliäs pikku-uutinen nu.nl:ssä: Marktplaats torppaa käytettyjen ruokalähettiasujen myynnin. Marktplaats on paikallinen Tori.fi, käytetyn (ja aika usein uudenkin) tavaran kauppapaikka. Kun ulkonaliikkumiskielto alkoi näyttää varmalta kauppa alkoi yht'äkkiä käydä kuumana. Olisihan pizzataksiasuisella ulkonaliikkujalla alibi.

Aika paljon on myös mielenosoituksia ja viruskieltäjiä liikenteessä, vaikka sen kauemmin kestää jos ei ohjeita noudata. Yksikin lääkäri (!) huuteli toissaviikonloppuna mielenosoituksessa (joka meni lähinnä mellakaksi), että lääkärit ja sairaanhoitajat saavat hallitukselta rahaa 20 000 euroa per potilas jotta valehtelevat, että niillä on korona. Tämän lääkärin lupia ollan nyt perumassa.

Kuva ko mielenosoituksesta Amsterdamin Museumpleinillä täältä.

(Laiton) mielenosoitus purettiin lopulta vesitykeillä ja mellakkapoliisin voimin, kun eivät sanaa muuten uskoneet.

Kirjoitin tämän jo viime viikolla, tähän loppuun lisäys eilisillalta, kun naapurikaupunki Eindhoven ylitti Suomessakin uutiskynnyksen (IS):  Hollannissa väkivaltaisia mielenosoituksia korona­rajoituksia ja ulkonaliikkumiskieltoa vastaan. Hyvä meininki.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti