perjantai 28. syyskuuta 2018

Pääministerin puhelin

Hollantia johtaa pääministeri Mark Rutte jo vuodesta 2010. Sanon johtaa, sillä Hollannissahan ei ole presidenttiä vaan kuningas, mutta toimi on lähinnä seremoniallinen. Vaikka kuningas valtionpäivien avajaispuheen pitääkin. Ne ovat aina syyskuun kolmannella viikolla ja siinä sivussa lehdissä on myös muutakin juttua uuteen istuntokauteen liittyen, tällä kertaa esitellään pääministerin työhuone.

ED 22.9.2018, Mark Rutten kummajaiskabinetti.
Ja kas, minulta on jäänyt aivan huomaamatta, että Ruttellä on Nokia!

Kuulemma puhelin on useamminkin (hyväntahtoisen) pilkan kohteena parlamentissa, ja keväällä siitä esitettiin kysymys Leidenin Yliopiston kyselytunnilla. Että miksi.


Rutte antoi useamman argumentin Nokian puolesta:

  • Se on kätevä: Sillä voi myös vasaroida nauloja.
  • Se on niin vanha, että sinne ei voi asentaa salakuuntelusovelluksia: Jos tulen ulkomailta iPhoneni tyhjätään perinpohjin. Nokian saan aina pitää mukanani.
  • Nokialla on nopeampi tekstitellä: En ole koskaan oppinut kirjoittamaan nopeasti iPhonella.
  • Nokiassa ei ole what's-app-ryhmiä: Näen ympäristössäni ihmisten stressaantuvan kun pitää olla kaikesta ajan tasalla ja vastailla, itse kuljen rentona elämässä.
  • Mieluummin luen kirjaa tai lehteä [kuin älypuhelinta].
Geen stijl-nettisivulta löytyi todellaisoresoluutioinen pääministerin työhuonekuva (ANP) josta tämä leikattu. Ihan kaikken vanhin malli ei ole kyseessä, sillä siinä on jo puhelin.
Geen stijl on suoraan käännettynä, 'tyylitön', ja siellä onkin kaikenlaista asiatonta uutisointia, tässäkin otsikkona Urki päämisterin huonetta. 


Kuten näkyy, Ruttellä on myös älyluuri, mutta sitä hän sanoo käyttävänsä vähemmän - joskus selailen uutisia.

Skandinaavirakkaus on laajempaakin, vielä ihan viime vuosiin asti hänen yksityisautonsa oli Saab 9-3 vm -99.

Kuva täältä, ottanut Leo Vogelzang

Autokuva liittyy lamanaikaiseen juttuun, jossa arvostellaan sanoja vs tekoja. Hallitus kannusti kuluttajia kuluttamaan, jotta noustaan laamsta, jolloin lehti teitenkin peräänkuulutti pääministeriltäkin tekoja, milloin Saabi menee vaihtoon? Kuvan rekisterinumerolla en saanut enää osumaa paikallisesta ARKsta. Rekkari voi toki olla fotoshopattukin, pääministerin yksityisyyden takia.

ps. kirjoitin tarkoituksella Ruttellä, joka kuulostaa ehkä väärältä. Mutta u lausutaan täällä yynä, jolloin Ryttellä on korrektia suomea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti