sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Pakolaiset pulassa

Juttu eilisen lehdessä - erään hätäpuhelukeskuksen vastaajan pisin puhelu ikinä (ja onneksi soittajalla riitti akkua!!) - 2 tuntia ja 18 pakolaista / salamatkustajaa oli pelastettu.

Eritreasta kotoisin oleva ryhmä pyrki Englantiin ja he olivat (oletettavasti) kivunneet konttiin Brysselin kupeessa olevalla parkkipaikalla. Kontissa oli suklaata Sveitsistä Harrodsin logoilla eli  Englantiin oltiin menossa.

Kontin numero toi pelastuksen. ED 15.9.2018


Kontteja kuitenkin kuljetellaan, siirrellään ja varastoidaan matkalla moneen kertaan. Ja kun viime viikolla eräänä päivänä lämpö nousi ja kontti oli parkissa sen viilennysjärjestelmä meni päälle. Happi alkoi loppua ja tuli kylmä.

Känny jolla soitettiin oli Italialainen ja sitä ei Holskihälärikeskus pystynyt paikallistamaan. Kunnes fiksu puhelimeenvastannut keksi laittaa numeron oman puhelimensa WhatsAppiin, jonka paikannus paikallisti kontin Waalhaveniin. Se on osa Rotterdamin satamaa, missä seisoo kaikkineen miljoonia kontteja. Heinäkasa oli löytynyt, nyt vielä neula.

Waalhavenissa seisoo "vain" tuhansia kontteja välillä kuusikin pällekkäin. Puhelun jatkuessa hälytysajoneuvot ajavat konttirivejä pitkin, mutta kylmäkontti on niin eristetty, ettei sinne kuulu edes piipaa.

Waalhaven Google Mapsista.


Lopulta tullimiehet kekkasivat, että kontissa on tod näk rekisteri-/sarjanumero sisäpuolellakin, ja sen löydyttyä soittaja lähetti kuvan samointein ja kontti pystyttiin paikallistamaan tietokoneen avulla. Kaksi tuntia puhelun alettua kylmettyneet pakolaiset saatii pelastettu kontista joka oli takarivin kakkoskerroksessa.

Jostain syystä Englanti on pakolaisten keskuudessa suosittu - Calaisin rekkakiipeilyt ja tunnelin läpi yrittävät ylittävät usein uutiskynnyksen. Hollannissa homma ei ole aivan niin villiä, ja mitään telttakyliä ei onneksi ole. Mutta tasaisin väliajoin niitä kuitenkin löytyy eri rekoista, onneksi tähän mennessä (muistaakseni) aina elossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti