perjantai 13. toukokuuta 2022

Suomi mainittu!

 Ihan etusivulle päästiin tänään, nyt kun Nato alkaa olla tosiasia. Historiallinen askel Suomelta. Sodan myötä Venäjän naapurit haluavat sittenkin Natoon.

ED 13.5.2022. Suomi tarkoituksella vino? Ei mahtunut suoraan? Taiteellisempi?

Kun Ukrainan sota alkoi minulta aika usein kysyttiin mikä on Suomessa meininki. Yhtenä aamuna oli jotain silmä-ärsytystä (kuivuus, tuuli) niin työkaveri kysyi olinko itkenyt ko tapahtumia. Että haittaako aiheesta puhuminen?

Koko etusivu, pääutinen ilokaasusta. Onko Suomessa kielletty? Täällä ei ja kermavaahtopatruunoita myydään vapasti (isompia, ravintoakäyttöön myös). Teinit ilmapallon kautta imailevat ja känni on parin minuutin luokkaa. Sivuoireina veritulppaa ja sydänoireita sekä (kuolemaan johtaneita) liikenneonnettomuuksia. Vaan vieläkään ei tule laki / kielto voimaan (uutinen sanoo: aikaisintaan ensi vuonna).

Asun jo 17 vuotta "täällä" joten kovin kummoseksi Suomi-äänitorveksi en osaa enää ryhtyä. Toki jotain pientä historiapläjäystä aina irtoaa, suomettumisineen. Somen perusteella alkuviikot olivat jänniä ja Suomessakin jo mietittiin minne mennä, jos, tai mitä tehdä koiralle, jos. Nyt (täysin etäältä havainnoituna) tämä ensipelko on siellä päässä ilmeisesti hieman rauhoittunut. Toivotaan kovin, ettei nato-touhu tuo asiaan muutosta!

Kakkosbongaus on eiliseltä, otsikossa kuitenkin. Ei vaatine suomennosta.


Arvosteluna 2 tähteä = kahvi tai kalja loppu, täytön aika! (1 tähti olisi pissatauko). Teksti Suomalaisilta odotettavissa: rokkia (hard rock:ille ei taida olla suomalaista vaihtaria). Tällä kertaa rockballadilla Jezebel, joka ei vakuuta. Vanhentunut biisi joka olisi 80-luvulla ehkä vielä ollut omaperäinen. Nuhjuiset Bon Jovi-kloonit, tunnettuja hitistään In the Shadows, voivat kylläkin tuupata lauantaille asti. Toivotaan, että säästymme siltä.

Läpi meni, huomenna kisakatsomoa pystyyn.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti