perjantai 12. elokuuta 2022

Matkalle mukaan

Holskit tykkäävät laumautua. Mitä enemmän sillit-suolassa meininkiä sen kivempaa. Monesti esimerkkinä mainittu ei-käännettävissä oleva hollannin sana gezellig viittaa juuri tähän. Gezellig = paljon ihmisiä pienessä tilassa + kivaa. Ruuhkajuna on ongezellig mutta baari joissa tupeksitaan on hyvinkin gezellig. Myös lomalla holskit etsiytyvät paljolti toistensa seuraan. 

Erittäin suosittu lomailumuoto on leirintäalue. Varsinkin koronan aikaan mutta myös vähän nyt sen jälkeenkin autoloma on 'turvallisempi', sillä ei voi jumittua. Niinpä asuntovaunut ja matkailuautot vietiin käsistä. Vuonna 2020 11,4% talouksista oli jompikumpi, nyt luku lienee vielä suurempi. Ja leirintäalueille on sitten kiva klikkiytyä, isommilla on myös aktiviteetteja [lapsille] hollanniksi jne (myös ulkomailla, Italia/Ranska/Saksa/Espanja). Jopa Suomessa on bongattu keltarekisterikilpisiä ryhmiä.


Isoimmat leirintäalueet ovat viittä vaille huvipuistoja. Tämä on Camping le Castellas, Ranskassa.

Ja jotta touhu ei menisi liian eksoottiseksi perinteinen holski ottaa myös omat eväät mukaan. Mitä se sellainen olisi jos ei hagelslagia tai omaa kahvia saisikaan!

Tämän tietävät myös kaupat ja loman alla tarjolla onkin käteviä suurpakkauksia.


Juustoa. Lomalle lähdössä? Älä unohda juustoa!

Murukahvia.

Entimuinoin mukana otettiin säilykkeet (nakit ja keitot), perunat ja jopa vesi. Ja ehkä joku vieläkin. Matkailuautoon voi tietenkin pakata erilailla kuin lentomatkalle. Vaikka mahtuu koneeseenkin jotain, kuten allaolevasta kuvasta näkyy. Kuvassa kotoa mukaan otettu strösselipaketti, käsi kuuluu työkaverille (pyynnöstä kuvasi) ja paikka on Kreikan saaristossa.


Näin saa kätevästi siirettyä oman holskikuplansa ulkomaille. Noin muuten elämä ei onneksi liikoja muutu, senkun vaan gezellig notkutaan omien joukossa - ja kerrankin aurinko paistaa!

1 kommentti:

  1. Pakkohan tähän on kommentoida, että onhan meillä täällä pohjolassa aina kaapissa hagelslag, appelstroop, pindakaas ja unox rookworst! Lidlistä ja k-kaupasta saa onneksi stroopwafels. Sitten vaan radiosta NPO radio 2 ja telkustakin voi striimata ”Ik vertrek” ja lapsille ”Regels van Floor”….

    No joo tehdään me täällä tietty ihan kotisuomalaisiakin asioita ja jos ei muuten, niin pihalle mennessä ankkuroituu paikalliseen ;)

    T. Ninna

    VastaaPoista