lauantai 7. huhtikuuta 2018

2,5 x Nokia

Vähästä aikaa taas Nokia-bongauksia:

1: Nykytyöpaikka on joskus... hieman 80-lukulainen. Esim järjestelmät. Ja muistelovitriini käytävällä.

Ja siellähän se lojuu, perheyhtiön perustajan Abelin eläkkeellejäämiskänny. Hieno!

Jäähyväiset 21. syyskuuta 2008 kymmentä yli kolme. Eikös silloin ollut jo kosketusnäyttöjäkin?


0,5: Vaihdoin vastikään (taas) tallia, sattuneista syistä. Palaan niihin ehkä myöhemmin. Ilahduin suuresti kun kävi ilmi, että uuden tallin pitäjä on Nokia-fani. Pois turhat whatsapit ja internetit, kapula vm ikivanha käytössä, akun kansi jeesusteipillä. Ikää tallinpitäjällä kuitenkin alle 40 v.

Pari vanhaa kunnon tekstaria ehdin lähettää kunnes 1,5 viikkoa sitten tuli viesti - Irenelläkin on nyt WhatsApp. Tarkoitus oli kuvata ihku wanhuspuhelin blogiin, mutta nyt on liian myöhäistä.

2: Ei liity Hollantiin niinkään, mutta pakko mainostaa uutta puhelintani: Nokia 1! Minulla oli kauan käytössä vm 2011 Samsung, näppärän pieni (3,5"näyttö) ja kun en sen kummemmin someta, niin. Tosin viime vuosina perus nettisurffailukin alkoi mennä mahdottomaksi ja viimeisin whatsapp-päivitys vaati luurin muuntamisen tehdasasetuksiin, että mahtui (muistia roimat 278 MB!) . Muita sovelluksia ei sitten ollutkaan.



Satunnaisesti surffailin uutta, ja syksystä oli työkännykin (Samsung J5). Josta en tykkää yhtään, liian iso (nakkisormilla en saa edes pyyhkäistyä yhdellä kädellä auki jos känny kämmenessä: peukalo ei yllä laidasta laitaan) ja liukaskin vielä. Esim GPS/kartan tutkailu (ei-paikallaanseisovan) hevosen selässä mahdotonta, kaikki toiminta vaatii 2 kättä.

Alkuviikosta taas kerran googlettelin luureja, että onko mitään alle 5". Niin oli, ja vielä Nokia! Tarkoitettu kehitysmaiden markkinoille tmv aloittelijakännyksi. Näyttö 4,5", muutama sovellus mahtuu ja taatusti nopeampi (pienimuotoiseen surffailuun) kuin 2011 Samsungi. Tullut Hollannin markkinoille huhtikuun alussa (eli per 1.4 ja surffailin & tilasin 3.4!), hinta 89,-, ei postikuluja.

Valittavissa oli punaiset tai siniset kuoret. Whatsappeja on kaksi, priva & työ.
Työ-WA on rinnakkaistodellisuudessa (Parallel space).

Ja arvatkaapa mikä superyllätyssektori paketista paljastui? Vaikka olin jotain arvosteluja ymns tutkaillut en tajunnut, että ko puhelin on dual sim eli kahdella kortilla toimiva. Voin heittää työkännynkin mäkeen!

Hyvä Suomi!

2 kommenttia:

  1. Kerro sitten joskus käyttökokemuksia! Itsellänikin on vuonna 2014 hankittu Sony jolle olen alkanut hiljaa mielessäni povailla hautajaisia, kyllä se vielä toimii mutta kuinka pitkään... En usko että kovinkaan monesta tämän päivän tavallisesta älypuhelimesta enää löytyy useamman päivän akunkestoa niin kuin tuosta. Täysin turhia ominaisuuksia ja hienouksia sitten löytyy kaikista.

    VastaaPoista
  2. Juu laitan! Akunkesto ei kyllä ole kovin monipäiväinen... Vaan vanha Samsungi kesti n päivän, kyllä tuo jaksaa hieman pitempään (en kylläkään pahemmin someta tai soittele).

    VastaaPoista