maanantai 30. syyskuuta 2019

Sponssipoku

Tähän juttuun tuli inspiraatio kolleegabloggaajalta eli Katja Ståhlilta (blogi Kavioliitossa 30v). Lainaan kirjoituksesta 17.9 Luonto kutsuu höpöttäjää: Tämmöisinä päivinä muistaa taas miksi käy töissä. Jotta saa rahaa harrastaa!/.../ Voisin laittaa kypärään tarran SPONSORED BY RADIO NOSTALGIA.

Hollannin nokitus tähän: TV-persoona Britt Dekker sai palkan sijaan huippuhevosen.

Britt ja George. Kuva Britt Dekkerin intagramista @brittdekker92

Hollannin mediamaailmassa on monta pelaajaa ja kesäisin vaihtokauppa käy kuumana. Kuka saa parhaat naamat talliinsa? Yksi suurimmista on John de Molin luotsaama Endemol, jolla mm SBS6 TV-kanava. Kyseinen John on tunnettu myös monista keksimistään formaateista kuten Big Brother  (jo 1999!, maailman kait eka tosi-TV) tai The Voice of [Finlandkin] ja monta muuta.

Britt Dekker on jonkuntason semiturha julkkis, osallistunut mm Julkkikset viidakossa-tyyppisiin ohjelmiin eikä Wikipediakaan osaa mitään kovin kummoisia saavutuksia listata, puhutaan mediapersoonasta. Lisäksi hän on vahvasti hevoshullu ja pitää mm Youtubekanavaa PaardenpraatTV (Heppahöpötys). (Käytin vartin elämästäni löytääkseni kenen tämä Paardenpraat on (esim Hollannin SRL:n? Tai Penny-heppalehden?) mutta ehkä se on ihan itsenäinen juttu. 3x/vko tulee video ja suunnattu 6-16v hevoshulluille).

Brittin toinen heppa, Eve (myös instagramista)


Itse en Brittiä siis kovin korkean luokan TV-julkimoksi laskisi, mutta John de Mol tietänee paremmin ja oli kysellyt Brittiä jo aiemminkin talliinsa. Brittiä ei kuitenkaan kiinnostanut, oli muuta puuhaa tarpeeksi. Vajaa vuosi sitten hän sitten vahingossa törmäsi erääseen toiseen mediapomoon, Erland Galjaardiin ja juttelivat siinä sitten töistä, nykyisistä ja menneistä. Brittillä oli vanhastaan huono kokemus John de Molin firmasta ja jossain kohtaa sitten heitti vitsillä että jos Georgen saisin voisin harkita.

George on andalusialainen hevonen (oik Genciano X) jonka Britt oli jo jokunen vuosi sitten bonganut ja joka oli jäänyt mieleen. Tapaamisen aikaan Britt (ja muu Hollanti) ei vielä tiennyt Erlandinkin siirtyvän John de Molille hommiin ja eipä aikaakaan kun juttelun jälkeen John kutsui Brittin käymään, että hänellä olisi ehdotus. Ja niin kävi, Britt allekirjoitti sopimuksen ja sai palkan sijaan Georgen (joka piti noutaa Espanjasta asti).

Lainattu täältä


Myyntihintaa ei ole paljastettu mutta jopa puolesta miljoonasta huhutaan. Olihan George jo kannuksensa ansainnut, vaativan tason hevonen. Britt taas on ihan käypänen ratsastaja ja M2-tasolla jopa Hollannin mestaruuksissa 13s (toisella hevosella). (M2 on suunnilleen HeA tai vähän enemmän, ks Hollannin kisatasot). Ankykin (van Grunsven) on sanonut että talenttia on.

Keväällä Britt voitti heti ekat kisat Georgella, tasolla Z1, Mkakkosesta seuraava. Georgella tarkoitus on tietenkin kiivetä ihan oikeisiin kisoihin, ehkä Grand Prixiä myöten. Ja siitä tietenkin seuraa dilemma, korkea taso vaatii paljon aikaa ja työtä ja nyt on hevonen alla. Vaan onko sitä aikaa, sillä John haluaa taatusti rahalle vastinetta? Ensimmäinen Brittin esiintyminen alkaa lokakuussa, tosi-TV Brittin kanssa satulaan (Opgezadeld met Britt, nimessä on pieni sanavitsi, opgezadeld tarkoitaa satuloitua mutta myös 'joutuu kestämään' ts ohjelmassa joudumme kestämään Brittin toilailuja). Ko sarjassa seurataan hevosenostoreissua ja Georgen saapumista Hollantiin ja Brittin (ilmeisesti suht kaoottista) arkea ohjelmanteon ja tallin välillä.

Britt on iloisa. Alle linkatussa haastattelussa hän sanookin, halaten samalla Georgea,
että mitä sitä rahalla, numeroita tiliotteessa, kun tätä voi halatakin! Ihan oikein.
Kuva paardenpraatvideosta.

Onneksi Katjan ei tarvinne moiseen oravannahkakauppaan ryhtyä, parhaat hevoset seisovat tallissa jo!

lähde mm tvhaastattelu (ei ehkä näy Suomessa, jos näkyy niin filmillä ko heppaakin)
Näköjään ylittänyt myös Eurodressagen uutiskynnyksen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti