maanantai 11. toukokuuta 2020

Zafar kävi kylässä

Zafar-delfiini rakastui purjeveneeseen . Se asusteli Ranskassa, Bretagnen rannikolla, ja on siellä saanut nimenkin kun on hakeutunut ihmisten seuraan aiemminkin. Mutta nyt lipui sellainen perä näköpiiriin, että ei auttanut kuin seurata.

Kuva täältä / ANP


Tres Hombres on rahtilaiva ja ainoa laatuaan joka ylittää Atlantin ilman moottoria. Se hakee mm kahvia ja kaakaota Karibian alueelta ja kuuluu Fairtransport -ryhmään. (lähde)

Kuva täältä

Laiva siis lähti tällä kertaa jatkamaan matkaa Bretagnesta ja delfiini seurasi sitä kolme päivää aina Amsterdamin sataman asti. Ei hyvä sillä sataman vesi on jo puolimakeaa (huonoksi delfiinin iholle) ja paluu hyvinkin vaikea, onhan matkalla IJmuidenin sulut. Lisäksi Zafar keräsi katsojia, josta jo poliisikin varoitteli, näin korona-aikaan. SOS Dolfijn -jäjestö alkoi siis tutkia, miten sen saisi houkuteltua takaisin Atlantin vesille.

Delfiini veneen kyljessä, ED 4.5.2020

Kuitenkaan erlaiset houkutuslaivat taikka -poijut eivät auttaneet ja parin päivän kuluttua ei voitu muuta kuin hinata Tres Hombres suluille asti. Delfiini seurasi, tietenkin, sydämensä valittua. Mutta loppu oli katala, sillä viimeiset metrit se saatiin houkuteltua suluista ulos kun taas Tres Hombres palasi takaisin satamaan.

Toivoitaan, että löytää pikaiseen uuden rakkaan!.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti