lauantai 17. lokakuuta 2020

Havaintoja koronasta 12

Jaaha, koronahavaintosarja jatkuu. Toki moni posti jo liippasi, mutta laitetaan nyt hieman nykymeininkiä ja rajoituksia paperille - sekä yksi hyvin hollantilainen havainto.

Täältä

Toinen aalto on päällä lujaa, Hollannissa on kait Euroopan eniten kasvua määrissä /100 000 asukasta, heikosti menee. Rajoituksia on hiljaksiin kiristelty. Alkuun hallitus lähinnä antoi mandaatin kunnallisjohtajille paikallisrajoituksiin, mutta ne eivät toimineet. Tai kunnallisjohtajat eivät uskaltaneet toimia, koska paikallistoimet aiheuttavat ainoastaan sekavuutta ja rutkutusta. Lopulta sitten puututtiin jo maanlaajuisesti, esimerkiksi ravintoloille määrättiin sulkemisaika 22.

Tämäkään ei toiminut sillä tällä olutta ja viiniä saa myydä 24/7, joten jengi ryntäsi kauppaan ja raahasi korikaupalla jatkojuomia ihan melkein mellakoiksi asti - poliisi puuttui mm Utrechtissa touhuun. Muutama muukin rajoitus tuli ja sitten jännättin lähteekö luvut laskuun. No, eivät lähteneet joten tiistaina 13.10 paukautettiin reippaampaa ohjetta. Iltasanomat ne jo aika hyvin kiteytti, joten jatkan tästä vain olut- ja hamppulinjoille.


Nuoriso tupeksii kaupan ulkopuolella (ja sisäpuolella). Täältä

Eli päätettiin, että ravintolat kokonaan kiinni. Ja sitten kaljamellakoista viisastuneena päätettiin myös, että oluen / alkoholin myynti kaupoista pitää loppua klo 20 (-07). Tämä on todellinen uutuus-nyhet ja täällä kun aina saa myydä ei kaupoilla ole mitään verkkoportteja tmv kuten Suomessa. Yksi kauppaketju päättikin sulkea kaikkineen klo 20 toistaiseksi, niin ei tarvitse 1-2 tuntia tapella ostoyrittäjien kanssa.

Samaan syssyyn päätettiin, että alkoholia ei saa juoda kadullakaan klo 20 jälkeen, eikä hamppua poltella. Ettei tule mitään katubileitä tmv kiellonkiertoyritystä.

Coffeeshop Haarlemissa.

Jo seuraavana päivänä hampun iltakatukielto peruttiin. Se kun ei ole mahdollinen, sillä sotii suvaitsevuusperiaatetta vastaan. Suvaitsevuudesta kirjoitin jo jokin aika sitten, mutta lyhyesti: hamppu on laissa kielletty, mutta katsotaan läpi sormien. No, kun se on jo kielletty ei sitä voida kieltää uudestaan. Ja kun sitä ei ole sallittu ei ole mitä kieltää. Sormienvälipolitiikka ei lue laissa.

Selvä peli, olutta ei mutta kannabista jovain.

Ps. Lisätty perjantai-iltana. Sääntö/vahva suositus on: etätyö, ei vierailuja, ei matkustelua [edes kotimaassa], ei turhaa liikkumista (= vain välttämätöntä). On syysloma-aika mutta paree pysytellä kotona. Niin mitä tekee kuningas Willem-Alexander perheineen? Lentää yksityiskoneella syyslomailemaan Kreikan luksuskämppäänsä!

Asiasta ei pahemmin tiedotettu mutta mm Flight radarin seuraajat bongasivat koneen perjantai-iltapäivänä. Virallinen tiedotusvirasto ei halunnut ensin vahvistaa, mutta kun todisteita oli liikaa sanoivat, että kaikkia koronasääntöjä noudatetaan.

Kuninkaan kone Wikipediasta.

Kyllähän sen uskoo, että yksityiskoneella ja omassa kuplassa tartuntavaara on pieni. Mutta siitä ei ole kyse, vaan kuninkaan esikuva-asemasta ja siitä että kansa kärsii ja saa sakkoja jos ei tottele sillä välin kun hän lentelee verorahoilla lomalle.

Ilta-ysiltä sitten vahvistivat, että loma keskeytetään ja istuvat kait jo parhaillaan koneessa paluumatkalla. Nettiuutinen sanoo, että kuningas näki somereaktiot ja toteaa "Reaktiot ovat rajuja ja koskettavat meitä".  

Miten voi olla niin tyhmä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti