keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Fillarilla motarille

No mikä ettei! Tällä kertaa havainto naapurista eli Belgiassa (elämäänsä kyllästynyt?) polkupyöräilijä on tarttunut useammallekin videolle ja siten pääsyt pienesti julkisuuteen. Alleolevan kuvan videonottohetkellä sähköistetty velosipedi ohittaa rekkaa ja auton mittari sanoo 87 km/h.

ED 10.11.2020, kuva videostilli, allaolevalta videolta.

Yllättäen poliisiakin alkoi kiinnostaa moinen kaheli, rikotaanhan tuossa tuplasti liikennesääntöjä: polkupyörä ei kuulu moottoritielle ja sähköpyörien nopeus sopii rajoittaa 45 kilometriin tunnissa. Havainnoituaan kohun viestintävälineissä pyöräilijä ilmoittautui itse poliisille.Kävi ilmi, että sakkoihin ei ole aihetta. Pyörä on saksalainen Gulas ja vekottimen hinta voi nousta jopa 25 tuhanteen euroon. Omistajalla on pyörä jo vuosia ja omalla asuinalueellaa poliisi jo tunnistaa tapauksen, alkuun kyllä pysäyteltiin usein. Omistaja ajaa/polkee välineellä n 9000 kilometriä vuodessa. Gulas on mottoripyöräksi luokiteltu ja tämä yksilö saksaan rekisteröity sekä asianmukaisesti vakuutettu yms. Kuljettajalla on kypärä ja suojaava vaatetus. Huippunopeus on 90 kilometriä tunnissa ja laki salii moottoripyörän moottoritiellä. Lähempää katsottuna vempele on jonkilainen mopon ja polkupyörän risteytys.

Kuva Gulasin facebookista.

Poliisin ei auttanut muuta kuin suositella, että polkija välttelisi moottoriteitä. Jos ei muuten niin koska motaria ajavat kanssa-autoilijat - jotka sitten innolla filmaavat tai vähintäänkin hidastavat katsoakseen tarkemmin - voivat olla liikenteelle vaaraksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti