torstai 18. maaliskuuta 2021

Lapsia altistetaan alastomuudelle!

Huhhuh, jo on hulluksi mennyt maailma. Tosta vaan keksivät TV-ohjelman jossa lapsia (10-12 v) altistetaan alastomuudelle. Ohjelman nimi on Gewoon. Bloot. Eli suurinpiirtein Ihan vaan. Alasti. 

Ohjelman promokuva täältä.

Järkyttävää. Seuraavaksi puistopedofiilit ehdottelevat "Leikitäänkö ihanvaanalasti-ohjelmaa?" Miten muka alastomien - erikokoisten ja -näköisten - aikuisten katselu helpottaisi lasta hyväksymään oman kehonsa?? Johan ne ovat nähneet mainoksista, instagramista (ja tod näk pornoleffoista) miltä pitää näyttää. 

Mitäs sitten [että oppivat netistä väärän mallin], sanoo tämäkin kolumnisti. Dubaikin on täydelliseksi laitettu, pitääkö nyt kieltää matkat sinne? Ja jatkaa  Mikä minua eniten häiritsee tässä TV-ohjelmassa, on että se on suunnattu lapsille. Alastomuus, siinä missä seksuallisuuskin, tuo mukanaan arvotuksia siitä mikä on sallittua ja mikä ei.  Kyse on moraalikysymyksistä jotka eri kulttuureissa ja viitekehyksissä valoitetaan eri tavoin.

Ymmärrättekö ylläolevan kursiivin? Suomennos on mahd tarkkaan sisällön toistava ja kolumnisti liimaa vaikeita sanoja peräkkäin?

Kohta lähtee aamutakit ja lapsi altistuu kauheuksille. Kuva täältä.

Myös politiikka heräsi ja kristilliset vaativat ohjelman perumista. Oli jopa adressi, joka luovutettiin eduskunnalle. Eräskin populistipuolue väittää ohjelman edistävän pedofiliaa. Samaisen puolueen johtaja kyllä ihan itsekin nakuilee instagramissa, alempana parin vuoden takainen lomakuva (uutissivuston twitteristä).

Adressin luovutuskuva täältä.

Suomalaisnäkökulmasta kohu on kyllä aivan käsittämätön. Hollantilaiset kun eivät perhesauno ja joskus kun olen aiheesta puhunut esim työkavereiden kanssa reaktiot ovat sarjaa No en todellakaan haluaisi nähdä isää / äitiä alasti. Hyi yök. Ainoa paikka missä sitten hiihdellään alasti ovat yleiset saunat, mutta niiden kävijäkunta on suppea. Niinpä ainoa lähde alastomuusviitekehykselle on tosiaan internet ja siellä kuva on pitkälti vääristynyt. 


Mielestäni on ylipäänsä kieroitunutta, ettei alastomuus ole (usein) hollantilaisen mielestä hyväksyttyä / normaalia. Ei sillä että pitkin pihoja pitäisi nakuilla, mutta sillä että aina kun alastomuudesta on puhe niin heti vedetään pedofiilit tai muut seksin varjopuolet esiin. Tai no, alastomuuden kanssa vedetään ylipäänsä aina seksi esiin, vaikka vaikkapa joku perheenkesken saunanakuilu on täysin epäseksuaalista. Alastomuus = alastomuus. Alastomuus ≠ (aina) seksi. Simppeli homma.


Ohjelma on alunperin tanskalainen formaatti ja mukana kehittämisessä on ollut Rutgers seksuaalisuustietokeskus (eli joo, toki myös sukuelimistä on juttua, mutta lähinnä miksi ne on minkäkin näköisiä vs lähestyvä puberteetti). Lisäksi ikärajavalvonta on sarjan katsonut ja määrittänyt että on kaikenikäisille sopiva.  

Pitäisi alkaa 21.3, saas nähdä.

Lisäys 28.3 ihan näkyi TV:ssä ja kohu on kaikinpuolin laantunut. Poliitikkojen huuteluintoon saattoi vaikuttaa vaalien läheisyys.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti