keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Vaaka ratsastuskoululla

Välillä hevostalli.netissä ja muuallakin somessa on puhetta ratsastajien painorajoista. Ihmisten keskipaino nousee ja ylipainoisten määrä kasvaa - missä kohtaa ratsastus ei ole enää suotavaa hevosen näkökulmasta? 

Allakuvatun tallin nettisivuilla kaikilla hevosilla on vihreä riimu. Kannattaisiko värikoodata?

Suomessakin muutamilla talleilla kommunikoidaan painorajoja, niin myös Groningenilaisen Bongerd-ratsastukoulun sivuilla: naiset 90kg, miehet 100. Tähän mennessä luotettiin ratsastajan sanaan mutta Eritoten naisilla on taipumusta hieman pyöristellä alaspäin. Niinpä siellä päätettiin ottaa vaaka käyttöön. Varsinkin kun koronakin on tuonut kiloja lisää.

ED 9.9.2021

Se on (toisin kuin kuvassa) sijoitettu huomaamattomaan nurkkaan ja kilomäärää ei sinänsä kirjata. Vaa'an lukemaan otetaan mukaan saappaat ja kypärä eli koko varustus. Hevoset on jaettu ryhmiin värikoodeilla ja vastaavasti ratsastaja saa myös koodin. Näinollen 65-kiloinen ratsastaja saa vaaleanpunaisen koodin ja saa mennä vaaleanpunaisilla tai isommilla hevosilla. Vaa'an avulla voidaan myös katsoa milloin ratsastaja on kasvanut poneista ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti