sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Vih-doin hevostapahtuma

Tammikuussa 2020 olin viimeksi Jumping Amsterdamissa (Amsterdamin HIHS). Viime vuosi viivataan kokonaan yli, mutta tälle vuodelle oli liput. Peruuntui suht viime tingassa, liput ovat nyt voimassa tammikuulle 2023.

Brabantin vastaava, Indoor Brabant, on aina maaliskuussa. 2020 se peruttiin todella viime tingassa, hevoset, katsomot, ständit olivat jo paikalla ja tapahtuma peruuntui päivää ennen kokonaan. 2021 tapahtuma pidettiin ilman yleisöä. Mutta nyt vihdoin sai!


Esteluokan voittaja hyppää viimeisen esteen tosimielellä.
Leopold van Asten ja VDL Groep Iron Z

Nytkin lipunmyyntiä vitkuteltiin aika viime tinkaan, vasta kuukautta ennen. Osalla kävijöistä oli myös vanhoja lippuja eli 2020 tai ehkä 2021 versio. Kuitenkin, ihme kyllä, viikkoa ennen kun kurkkasin tilaa vielä oli. Perjantaina 1.3 siis pelipaikalle.

Madeleien Witte-Vreesin koulutamman nimi on Finnländerin. 

Ovilla ei tsekattu mitään, sääntö taitaa olla, että jos yleisömäärä on yli 500 henkilöä pitäisi vielä olla QR-koodi. Kun osallistuajia, lehdistöä, hevosenhoitajia, ständinpitäjiä jne jne ei lasketa yleisöksi paperialla paikalla oli ehkä se 500 katsojaa. Oikeasti ehkä 1000. Joka on edelleen vähän eli väljää oli. Katsomossa oli vain joka toinen rivi rakennettu ja paikkojen väleissä oli tyhjiä tuoleja. Ilmeisesti paikat oli per porukka eli 4 lippua on 4 rinnan + väli ja minun yksinlippu tarkoittii ettei liki istunut ketään.

Tilaa on, reiän kohdalla töröttäisi normaalisti tuolirivi.

Ilahduttavaa olis siis myös ettei vessaan tai kahvikojulle tarvinnut pahemmin jonottaa. Hieman tylsää oli se, ettei kaupustelijoita ollut kuin pari hassua. Amsterdamin show on hieman kansanläheisempi, Indoor Brabantissa on enemmän rahaa, joten ständit ovat aina olleet heikommat (ei heppatavaraa taviksille). Shoppailu jäi tälläkin kertaa tekemäti kun tarjolla oli Swarowski, Tommy Hilfiger equestrian, Rolex ja Audi. (Sivuhuomautuksena, nykyisin näemmä autoillakin sopii olla energialuokat, sama kuva kuin jääkaapeilla yms. Joku maasturi oli sitten suosiolla energialuokkaa G. Samapa tuo, jos on rahaa, vaikka näilläkin bensan hinnoilla. Paitsi luonto.)

Kotiinpäin ajellessa kinnittyi huomio bussipysäkkiin - ai kiva, mainostavat tapahtumaa. Eiku?


Olikin eläinaktivistien juliste: Hevosurheilu on eläinrääkkäystä. Hevoset eivät valitse huippu-urheilua. Ne pakotetaan pelolla ja kivulla äärimmäisiin suorituksiin. Netistä näin, että julisteita oli muuallakin 's-Hertogenboschissa, kohteena tietenkin Indoor Brabant.

Tylsää. Toki rajatapauksia on ja vastikäänkin uutisissakin, mutta kovasti haluaisin toivoa, että pääosa on asiallisesti käsiteltyjä. 

Tässä ei ainakaan rääkätä, koululuokan voittaja Jessica von Bredow-Werndl laukkasi ilman hevosta kunniakierroksen (tammalta irtosi kenkä). Taustalla Isabell Werth ja DSP Quantaz.

Mukavalle vihdoin-päivälle hieman tylsä loppu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti