torstai 7. huhtikuuta 2022

Ukrainalaiset ovat veljeskansaa

Sodan myötä tännekin alkaa ilmestyä pakolaisia. Niiden kanssa pitää pärjätä ja varsinkin osata olla jos avaa kotinsa. Niinpä holskin kanssa naimisiin mennyt Olga Schilling kirjoitti faceen vinkkilistan. Tai parikin, erikseen holskeilla ja ukrainalaisille. Lehdessä oli muutama esimerkki:

  • Ukrainalaisille: jos tarjotaan kahvia tai teetä, sano heti kyllä. Jos sanot 'ei' holski uskoo eikä tarjoa uudestaan.
  • Holskeille: Ukrainalaiset hymyilevät paljon vähemmän. Ei ole tapana hymyillä vieraille kadulla. Hollantilaisten maailmassa hymy on vakioilme, jos et hymyile on jokin vikana tai olet suuttunut. Ukrainalainen ei hymyile turhasta, vasta aiheesta.
  • Holskeille: Ukrainalaiset riisuvat kengät eteisessä ettei sotke koko kämppää. Varsinkaan sohvalle ei nosteta kenkäjalkoja.
ED 16.3.2022. Kuvatekstissä: "Yli puolet Ukrainalaisista ei ole koskaan käynyt ulkomailla". Suomalaisista sentään vain joku reilut 10% ei.


Kuulostaako tutulta? Suomen kahvikursailua oin ihan tutkittu antropologian puitteissa. Ja suomalainen ei myöskaan turhia hymyile, saati vieraille kadulla! Kengistä puhumattakaan.

Jos oikein heikosti käy suomalaisten tavat ja tottumukset ovat siis jo tuttua kauraa, veljeskansaan totuttelun myötä. Toivotaan ettei käy!

1 kommentti:

  1. Oppipa taas uutta! Harmillisesti Ukrainan kulttuurista en tiedä yhtään mitään, niin mukava kuulla että heidän kanssaan on tuttuja tapoja :D En tiennyt kyllä myöskään että Hollantilaiset pitävät noin paljon kenkiä sisätiloissa, se on aina yhtä omituisen kuuloinen tapa.

    VastaaPoista