torstai 15. syyskuuta 2022

Suomikoira

Osui paikallisheppakeskustelussa otsikko: Maltti palkitaan: Suomen Lapinkora. En ole koiraihmisiä mutta Suomi mainittu! No, olihan se, Lapin Jälkeläinen Charmed Paige. Näppärä nimi sinänsä söpölle koiralle. Ja heti arvasi, ettei kennel ole suomalainen. Google translate?

Facekaappaus

Koirilla nyt on useamminkin sekasotkukielinimiä, joten ei tämäkään mitenkään sen rumempi ole (kait). Toisaalta pieni Suomitsek ei ehkä olisi haitannut, jälkeläisen sijaan tule heti mielen kasvatti ja genetiivi tietenkin puuttuu. Onneksi ei sentään Lapin Jälkeläisen's Charmed Paige. Olisi hauska tietää  miten lausuvat Jälkeläisen. Näemmä kutsumanimissä pyritään usein myös suominimiin, tämä on Raija.

Vd Peellappiesien pentueita. Ko kennel on tuossa lähellä ja nimi sinänsä kuvaava, alue en Peel ja lappiesit tietty lappareita.

Lapinkoiria / kenneleitä ei täällä ilmeisesti pahemmin ole, sillä postauksen kirjoittaja odotti 1,5 vuotta pentua. Jonkun sivun löysin jolla muutama kennel, osalla suominimi, mutta kaikki linkit eivät toimi. Google löytää lisäksi mm kennelit Lapsitalvi  (ei genetiiviä nimissä) ja Lumilapsen. Jälkimmäinen tekee pennut / vuosi, eka mainitsee vain yhden pentueen vuodelta 2018. Ei siis ole ihme, että joutuu odottamaan.

Olisiko siinä liikeideaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti