maanantai 21. marraskuuta 2022

Susien ammuskelua

Susista kirjoitin kolmisen vuotta sitten ensimmäisen kerran. Silloin, vuosien jälkeen, ensimmäiset sudet oli taas bongattu Hollannissa. Sittemmin kanta on vahvistunut, vaikkakin kaikkineen puhuttanen vasta 10-20  yksilöstä. 

Lähde Omroep Gelderland

Hollanti on kuitenkin täynnä ja ahdas maa. Luontoa ei ole, ja se vähä mikä muistuttaa luontoa on ihmisten kansoittamaa, ainakin viikonloppuisin. Niinpä nämä sudet eivät voi oleilla kovin rauhassa tai omissa oloissaan, vaan eksyvät väkisinkin ihmisten läheisyyteen.


Susi vaanii lampaita, ED 23.7.2021

Ja näin jo kymmeniä lampaita on tapettu, lisäksi jokunen shetlanninponi. Hollannin puolella vain pari ponia (ja osa ei varmoja) Belgian Limburgissa enemmänkin. 

Vastikään somessa kiersi kilpapyöräilijän ottama video jossa susi tallustaa luo ja alkaa seurata.


On myös juttua, että on tarjottu lihaa jotta saatiin valokuviin. Sillähän sitten semi-kesyyntyvät helposti. Ja tämä kesyyntyminen on tietenkin ongelma, jotenkin sudet pitäisi saada pidettyä ihmisistä loitolla. Että luontaisesti välttelisivät.

Gelderlandissa keksittiin sitten mainio ratkaisu, ammutaan niitä paintball-kivääreillä. Ei tapa mutta nippaisee ja tajuavat pysyä etäällä.

Telegraaf-lehden mielipidekysely marraskuussa: Kakkukaaviossa 85% sanoo, etteivät ole iloisia suden paluusta. Palkeissa 78% sanoo, että heidän mielestään susi on uhaksi ihmisille. Liian kesy voi ollakin.

Ja milläs ihmiset saadaan pidettyä susista etäällä. Myös paintball?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti