sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Sinterklaaskohua

Pahoittelen hiljaisuutta, on ollut muita huolia. Toisaalta huomasin "tauon" aikana että ihan niin kauheasti havainnoitavaa ei ole. Pari isompaa juttu toki vielä olisi (esim joskus saisin aikaiseksi käydä hevosmaitotilalla) mutta jokapäiväisessä lehdessä yms uutisissa vähemmän. Mikä voi osin johtua siitä että lähes 18 vuodessa olen jo turhan hollannistunut, eikä moni asia ihmetytä enää.

Ns riippusilta trailtehtävänä heppamessuilla Kalkarissa 2021.

Toisaalta olen suht etääntynyt Suomesta, en tiedä mitä "siellä" tapahtuu ja mitä sielläkin on. Esim jo pitempään keräilin materiaalia, että kirjoittaisin hevosten trail-radoista. Kunnens bongasin, että Suomestakin löytyy, perustettukin jo vuosia sitten. Se siitä ihmettelystä. 

No, Sinterklaasia ei Suomessa ole ja siihen liittyvät viimeaikojen ihmettelyt. Hän siis saapui Hollantiin tänä viikonloppuna, pyörii siellä täällä, juhlii 5.12 syntymäpäiviään lahjoja jaellen (yleensä päivänsankari saa lahjoja, mutta Sinterklaas on eri mies) ja poistuu 6 joulukuuta takaisin sinne, mistä tulikin eli Espanjaan.

Saapumista ja lahja-iltaa odotellessa Tvstä tulevat Sinterklaas-uutiset (vrt joulukalenteri). Joka vuosi Sinterklaasilla on kommelluksia, on kartta hukassa tai lahjat tai toivekirjan kirjaimet. Hän saapuu höyrylaivalla ja tänä vuonna ensimmäisissä sinterklaas-uutisissa oli lähes Titanicmainen meininki, sillä lahjalaiva upposi.

Kuvakaappaus ko ohjelmasta, litimärkä Sinterklaas, ED 12.11.2022.

Ja tästäkös somettavat curlingvanhemmat raivostuivat! Nyt meni liian pitkälle! Pirjopetterit traumatisoituvat ja huutoitkevät ja painikoivat. Että saahan jotain jännitystä olla mutta tämä oli liikaa. Opettajatkin paikoin yhtyivät kuoroon - piti askarella sinterklaaskrääsää mutta lapset ihan hajalla sillä eihän hän millään enää pääse tulemaan.

Sinterklaas-uutisten lukijalla neule, jossa lukee chaos eli kaaos. Ohjelmassa on monesti piilovitsejä vanhemmille. Screenillä laiva uppoaa syvyyksiin. (myös ED)


Eikä siinä kaikki. Sillä eilen lauantaina Sinterklaas sitten saapui - ja kävi ilmi että osa matkasta oli taitettu yksityiskoneella. Näinä aikoina! Energiakriisi! Ilmastonmuutos! Lastemme tulevaisuus!

Koskaan ei ole hyvä.

Ps.Tultuaan laivalta maihin Sinterklaas jatkaa matkaa hevosella. Tänä vuonna selkäännousu oli melko haasteellista. Toivottavasti video näkyy. Kiltti heppa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti