keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Jos mahdollista, holski luistelee.

Hollannin talvet eivät ole häävejä. Suomen mittapuussa niitä ei aina talveksi voi kutsuakaan - jos auton ikkunat joutuu yhteensä kahdesti skrapaamaan kyseessä on 5 kuukauden mittainen syksy, kunnes kevät.

Useimmiten täällä ei ole lunta, mutta välillä lykästää ja pakastaa pitempään. Ja silloin mikään ei pitele hollantilaisia: luistelemaan on päästävä! Töistä otetaa vapaata ja ojat, matalikot ja kanavat täyttyvät ihmisistä. Kuva on Haarlemin Spaarne-joelta, helmikuulta 2012 (jolloin viimeksi pakasti).


Kuitenkin, tänäkin vuonna ripeät ehtivät jo nauttimaan luistelusta. Nimittäin Pohjois-Hollannissa satoi tammikuun alussa reippaasti alijäähtynyttä vettä ja muutamaan päivään kaduille / teille ei ollut asiaa pyörällä tai autolla. Alla RTL Noord:in video: Luistelua kadulla.
Keli oli siinä määrin mahdoton, että koulut ja työpaikatkin olivat kiinni - jopa Friisinmaalla seisovan Pena-hevoseni kengittäjä joutui perumaan, kunnes päästiin plussan puolelle. Nastarenkaitahan täällä ei ole ja tuolla pinnalla ei kitkoillakaan tekisi mitään. Kaikkineen useimmilla lieneee kesäkumit, sillä talvirengaspakkoa ei myöskään ole. Ei auta kuin luistella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti