lauantai 27. helmikuuta 2016

Hautausvakuutus

Wanneer u bij Yarden een uitvaartpolis afsluit, weet u zeker dat uw nabestaanden niet voor financiële verrassingen komen te staan en in alle rust goed afscheid van u kunnen nemen.

Eli: Kun solmitte hautauskuluvakuutuksen Yardenilla, tiedätte varmasti etteivät läheisenne joudu taloudellisten yllätysten äärelle, jolloin he voivat voivat kaikessa rauhassa jättää teille jäähyväiset.

Yarden nettisivu

Vastaavasti toinen vakuuttaja, Dela: U wilt de mensen van wie u houdt met liefde en zorg achterlaten als u wegvalt, dat ze geen zorgen hebben over hoge uitvaartkosten.

Kun aikanne on täynnä haluatte jättää läheisillenne rakkautta ja huolenpitoa, jotta heillä ei ole huolta kalliista hautajaiskustannuksista. 

- Mukavaa syyllistämistä, joka jatkuu lipareina postiluukusta ja radiomainoksina. Että ethän vaan aiheuta läheisillesi ongelmia, hautajaiset kun maksavat rahaa. Ja älä turhaan huolehdi, kyllä me hoidamme asian puolestasi!

Dela nettisivu. Mitenkäs molemmilla on äiti ja lapsi jääneet suremaan?
Hautausvakuutus tuntuu toisaalta ihan fiksulta. Maksavathan ne helposti sen kymppitonnin kahveineen päivineen ja kun kuukausimaksi on sitä alhaisempi mitä aiemmin sen aloittaa, niin esim kaksikymppisenä aloitettu kymppitonnin vakuutus on alle 8 euroa /kk. Jos laskee maksut 50 vuoden ajalta tulee "vain" vajaat 6 000 euroa, jolla sitten voi kattaa ne kymppitonnin hautajaiset. (Toki 50 vuodessa molempiin summiin tulee indeksikorotuksia). Ja jos kuolee nuorena niin sitä suurempi säästö!

Nuvema. Ja taas äiti ja lapsi.


Nelikymppisenä aloitettu vakuutus maksaa 17 e/kk, 30 v myöhemmin on edelleen plussalla, maksettu 6 600 euroa on alle 10 000. Ja vielä vanhempana maksaa vielä enemmän kuussa, mutta silti jää aina alle 10 000, ellei elä ylen pitkään (monesti vakuutuksen maksut lakkaavat 85-vuotiaana).

Mutta käytännössähän vain antaa omaa rahaansa vakuutusyhtiön sijoitettavaksi. Sillä jos rahalle laskee vaikkapa 4% tuoton (joka ei ole kovin korkea) tuo 7,5 euroa / kk 50 vuoden ajan tuottaisikin lopulta 13 500 (ilman indeksikorotuksia). Fiksumpaa olisi siis säästää itse, niin voisi laittaa extran vaikka muhkeampaan arkkuun.

Reaal. Lapsi kuvan ulkopuolella?
Monilta kuitenkin jää perintöä tarpeeksi, mista saa nipsaistua hautajaiskulut päältä pois. Toisaalta, jos ei jää pennin pyörylää jaettavaksi, edesmennyt tuskin on muutenkaan elänyt kovin suunnitelmallisesti, saati ajatellut tämäntyyppisiä vakuutuksia.

Onhan se kätevää, jos ns pikkurahalla on varmuus asiallisista hautajaisista, Vaikka eihän se minun ongelma ole (kuoltuani). Harva tänne on jäänyt jalkoihin pyörimään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti