maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kaurista napaan

Lauantaina lehdessä oli taas kauriista etusivulla: Overveenin lihakauppiaan kauriit kuumille kiville. Amsterdamien vesijohtodyynien ammutut kauriit on toimitettu pääosin Amsterdamiin, onhan alue Amsterdamin omaisuutta. Kuitenkin yksi paikallislihakauppias oli saanut suihteilla jokusen ruhon ja kauppa käy kuin siimaa.

HD 9.4.2016
Jutussa mainittiin myös jopa tappouhkausia saanut ravintoloitsija, mutta ko lihakauppiasta ei ole asian tiimoilta kiusattu. Vastustajat tosin ovat olleet muutenkin hiljaksiin, ainakaan lehdessä ei ole julkaistu mielipidekirjoituksia, vaikka metsästyksestä olikin juttua.

Nämä näin sunnuntai-aamuna, etäisyys alle 10m. Ei tarvihe koiria tmv metsästysrekvisiittaa.
Itse en syö pahemmin lihaa - eläinystävällisyys/tehotuotantosyistä - mutta nyt en aikaillut vaan hyppäsin heti lehden luettuani pyörän selkään. Op = op sanoo holski ja tarkoittaa loppu kun loppuu, eli suomeksi niin kauan kuin tavaraa riittää. Nyt on metsästystauko ja vasta marraskuussa taas saatavilla, joten parempi olla ripeä.

Tuolta sitä saa.

Näillä kauriilla on kuitenkin ollut mitä mainioin elämä, ja kun ampumiseenkaan ei liity stressiä tai edes tarvitse osua liikkuvaan maaliin (ei pelkää ihmistä), niin paljon eläinystävällisempää liha ei voi olla.



Hinnat olivat kohdallaan, kyljyksistä 26 euroa/kg (ja siinä siis luu).


Maistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti