keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

W-aukko

Tänään on Kuninkaanpäivä. Tämä ansaitsee oman postauksen, mutta tänään on niin kylmää & sateista, etten lähde iloksenne kuvailemaan. Kuninkaanpäivä  kun vietetään pitkälti ulkona. Palelkoot keskenänsä.

Hollannin kuningashuoneen väri on oranssi, alunperin Orania-Nassaun (Oranje-Nassau) suku on Orangesta, Ranskasta. Ja orange / oranjehan tarkoittaa oranssia. Niinpä Kuninkaanpäivänä pukeudutaan oranssiin (ja esim. Hollannin jalkapallomaajoukkue samoin).

Joten ko päivän alla kaupoissa on kaikenlaista oranssia - kakkuja ja pikkuleipiä, kruunuja, aurinkolaseja, vaatteita ja krääsää. Monesti myös yritykset jakavat krääsää näillä main. Tällä kertaa Heineken onkin kesinyt aika hauskan keksinnön - W-aukon. Onhan kuninkaan nimi Willem-Alexander. Ole päivän verran kuningas lukee tekstissä.Heineken on ennenkin keksinyt hauskoja mainoksia, legendaarisin lienee Heinekenin vaatehuonemainos vuodelta 2009.


Suurimmat oranssihulinat liittyvät aina jalkapalloon. EM / MM -kisojen alla koko maa on oranssihuumassa. Kuitenkin tänä vuonna Hollanti on maansurussa, he karsiutuivat EMistä (ensimmäistä kertaa sitten 1984). Koska kuninkaanpäivä on monesti kylmä, ja Heinekenin t-paita siis liian heppoinen ja se muistuttaa epäilyttävästi jalkapallopaitaa (ja MM/EM ovat aina kesällä. pl. ehkä tuleva Quatar) herää epäilys, että paita oli jo valmisteilla Hollannin karsiutuessa. Joten Heinekenin ei auttanut kuin keksiä sille muuta käyttöä...?

Paidan saaminen edellyttää sixpackin ostoa, ei kallis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti