perjantai 22. huhtikuuta 2016

Talliesittely 2

Edellinen talli oli lasten leikkipuistossa keskellä kerrostaloaluetta. Tämänkertainen on sentään oikea talli, mutta myös hyvin urbaanilla paikalla. Kyseessä on Bosch en Vaart Kindermanege, joka sijaitsee Etelä-Haarlemissa, kanavan varressa, n 60x80 m hiekkapläntillä. Kuvassa näyttää, että vieressä olisi metsää, mutta kyseessä on 5 hehtaariin puistikko (jossa ei saa ratsastaa). Sen takana on urheilukenttiä ja sitten asuinalue taas jatkuu.

Talli on tuo kolmio keskellä, kenttä ja kaksi tarhaa. Lähde: Google Maps.
Vaikka paikka on pieni, eikä kovin inspiroiva, hevosilla on tallilla ihan mukavat oltavat. Fasiliteetteina on tallirakennus eli karsinarivi, katos heinille ja oljille sekä ja työmaakoppikompleksi konttorina, satulahuoneena & kahviona. Lisäksi asiallisen kuntoinen kenttä ja kaksi Hollannin mittapuussa isohkoa tarhaa.
Yleiskuva, kartassa näkyvän Leidsevaart-kanavan yli. 
Karsinarivi.

Monilla Hollannin talleilla ei pahemmin tarhata hevosia, mutta nämä saavat olla päivät ulkona laumassa ja iltaisin ja viikonloppuisin pyörivät tunnit.


Taustalla satulahuone & konttori-rakennus.
Ratsastukoulu on säätiön pyörittämä, ja toimii pitkälti vapaaehtoisvoinmin ja lahjoituksin. Myös ratsastavien lasten vanhempien odotetaan osallistuvan tallitöihin tai esim korjauksiin tarpeen mukaan. Tottakai tunneilla on hintansakin, mutta poneja on rajattu määrä ja opetus on suunnattu 5-16-vuotiaille, lähinnä harrastusta aloitteleville lapsille.
Hän oppii.
Hollannissa ratsastuskoulutuntien hinnat ovat hyvin matalia Suomeen verrattuna. Käypäsellä tallilla tuntihinta on keskimäärin 15 euroa, tällä ponitallilla irtotunti on 13 ja kolmen kuukauden kortti (olletikin tunti/vko) 140 e. Pikkulapsille vielä vähemmän.

Ps. Edellistalliesittelyssä lupasin tutkia, onko leikkipuistossa vielä poneja. Ei ole, enkä bongannut tällä erää kärryjäkään, Muutama vuohi oli ja kanoja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti