maanantai 14. elokuuta 2017

Muutto ikkunateitse

Onneksi olin ohjelmoinut muutaman kirjoituksen muuttovaroiksi. Sillä tässä istuksitaan jo kolmatta viikkoa ilman nettiä ja loppua ei näy. Talossa asui täti 80v, joka ilmeisesti ei kuulunut iPädmummoihin. Jopa kaapelit pihalla / kadulla tarvii uusia. Joten ei auta kuin kirjoitella off-line ja ladata pikaiseen töissä. (Älkää kysykö nettitikuista yms, täällä lähes tuntemattomia käsitteitä tai en ainakaan itse ole kuullutkaan. Kaapelia vaan.)

Amsterdam

Muutto meni noin muuten mainiosti ja siitä aihe tällä kertaa. Nimittäin Hollannille ominaista ovat kapeat talot ja niissä kapeat ja jyrkät raput. Viimeistään rappusten kulmanympärikiertäminen (90 tai 180 asteen kulma) tekee vähänkään isompien huonekalujen kantamisen sitä kautta sisään mahdottomaksi.  Niinpä, varsinkin vanhempien kaupunkien keskustoissa, muutot hoidetaan pitkälti ikkunan kautta.

Ex-kodin raput, ulko-ovelta heti ylös

Yleensä vanhemmat ikkunat ovat liukuikkunoita, eli aukeavat jonkin matkaa ylöspäin liukuen. Rakosesta ei huonekalu mahdu joten ensimmäinen vaihe on ikkunan irroittaminen karmeiltaan. Sitten vaan hissi kohdilleen ja latomaan. Melko ripeästi siirtyy irtaimisto pyykinpesukonetta myöten muuttoautoon.

Ikkuna läks



Ja nyt voin vihdoin hankkia uuden sohvan. Ammoin Suomesta ostetusta nahkasohvasta kuoriutui päällikerros ja olen jo vuosikausia puljannut itseommelluilla päällisillä. Uuden olisi voinut ostaa, mutta sekin olisi vaatinut muuttohissin ja miehet paikalle, jolloin sohvalle olisi helposti tullut parisataa euroa lisähintaa.


Sopivan kapea katu
Onneksi se on nyt vihdoin asunnosta pihalla ja uudessa paikassa se kulkee aikanaan (kunhan rempat on ohi) normaalisti etuovesta ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti