maanantai 28. elokuuta 2017

Kepparit ylittävät uutiskynnyksen

Keppari- (eli keppihevos-) harrastus on Kasvanut Suomessa huimasti lähtöni jälkeen. Muistelisin, että jotain pientä ehkä oli silloin 12 vuotta sitten, mutta vuosien saatossa olen sivusilmällä havainnoinut mm keppihevosia HIHSissä (jo 2014) ja nyt viimeksi kuninkuusraveissa.

Keväällä aihe ylitti uutiskynnyksen Hollannisskin, kun suomalainen elokuva Hobbyhorse revolution sai ensi-iltansa.  Aiheesta tehty uutinen ilmestyi kevällä ja aika moni arpoi jo aprillipilaksi. Paikalliskeskustelu täyttyi omituisista hymiöistä. Sain myös tallilla kommenttia aiheesta.

Kuva kepparinmyyntisivuilta Taikakeppari.fi (tämä malli on loppuunmyyty)

Koska en ollut kepparijuttuja koskaan youtubesta tmv katsellut, olin lähes samalla viivalla paikallisten kanssa kun aiheeseen tutustuin. Ja onhan se hieman ... hassun näköistä.

Nyt kepparit ovat taas esillä, syyskuun alussa on suurehko hevos(harrastus)tapahtuma Horse Event. Messut (200 ständiä), Hollannin mesteruudet letityksessä, rotuesittelyjä ja demoja ja show-ohjelmaa. Ja 'Villitys Suomesta - aidot ja alkuperäiset Keppihevoset'. Dokumentin päähenkilö Alisa Aarniomäki tulee paikalle ja kepparit esitellään päivitäin pääareenalla.

Uutisen kommenteissa kommentoidaan nyt lähinnä lajin urheilustatusta. Tekstissä kerrotaan, että lajissa kilpaillaan jopa suomenmestaruustasolla ja niinpä Horse Eventkin ottaa lajin ohjelmaan, edustavathan he hevosurheilun kaikkia osa-alueita ja esittelevät mielellään uusia trendejä.

Tapahtuman flyer. Hollannin rage ei ole englannin raivoa vaan villitys / hypetys. Lausutaan raasche.

Toki osa toteaa, että puolitoistametrisen esteen yli hyppääminen - ja vielä kepparin kanssa - kyllä jo käy ihan urheilusta. Nimimerkki RaafSmits vielä huomauttaa: Parasta lajissa, on, että mahdolliset loukkaantumiset ovat 100% ratsastajan kontolla, eikä hevosen tai ponin.

Saas nähdä, ottaako laji tuulta alleen. Epäilen, että ei, Hollannissa hevostiheys on korkea ja lajin pariin haluavan [lapsen] on helppo löytää ilmainen hoitohevonen, monesti ratsastusmahdollisuudella. Niinpä tarvetta keppihevosille ainakaan suoraan aidon korvikkeena ei varsinaisesti ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti