maanantai 23. lokakuuta 2017

Murhanhimoinen metsänvartija

Palataan ajassa muutama vuosi taaksepäin, aikaan ennen blogia. Tapaus jäi mieleen vaikka lehtileikettä tmv materiaalia ei enää ole tallessa.

Edellisen tallin vieressä ovat Amsterdamse Waterleidingduinen, jotka ovat kauriita täynnä. Niistä onkin ollut jo moneen kertaan juttua. Koska kauriita on liikaa niitä juokseksii tiellä ja väilillä jää auton allekin. Itsekin kerran bongasin verettömän, mutta erittäin epäluonnollisessa asennossa makaavan - vielä elävän - kauriin tienposkesta. Metsänvartija oli jo soitettu, joten en jäänyt odottelemaan sen kummemmin, arvasin miten homma päättyy.

Hop! Tien yli.


Tässä tapauksessa haavoittuneen kauriin bongasi ohikulkenut luonnosta nauttinut ulkoilija. Hän kuvaili tapahtunutta Haarlemin lehden yleisönosastolla suurinpiirtein näin: Vähän ajan kuluttua metsänvartija tuli paikalle. Hän meni määrätietoisesti ase ojossa kaurista kohti. En kestänyt katsella vaan käännyin pois. Laukaus kaikuu päässäni vieläkin. Sunnuntaikävelyni oli pilalla. Miksi viaton luontokappale piti kylmäverisesti tappaa? Miksi sitä ei edes yritetty hoitaa? Tai edes siirtää jonnekin muualle tapettavaksi, ettei pilata rauhallisia sunnuntaikävelyjä? Metsänvartija ei edes tervehtinyt murhanhimossaan!
Kirjeeseen julkaistiin seuraavalla viikolla jokunenkin kauhisteleva vastaus, joissa kyseenalaistettiin metsänvartijoisen ammattitaito ja eläinrakkaus. Lopulta pari viikkoa myöhemmin julkaistiin metsänvartijoiden pomon kirjelmä. Eläin kärsi joka sekunti ja siirtäminen muualle olisi tuottanut vain lisää kärsimystä. Villiä kaurista on mahdoton ottaa sairaalahoitoon. Nopea lopetus oli ehdottomasti armollisin ratkaisu. Tämäntapaisten tapahtumien hoito on metsänvartijalle joka kerta kova pala. He eivät taastusti ammu murhanhimoissaan, vaan haluavat vain päästää eläimen mahdollisimman nopeasti kärsimyksistään. Tässä kohtaa heillä ei ole small talk tai tervehtiminen ensimmäisenä mielessä, vaan ikävän tehtävän loppuunsaattaminen. Metsänvartijat ovat valinneet ammattinsa rakkaudesta luontoon ja eläimiin. Jos he haluaisivat olla ihmisten kanssa tekemisisssä he olisivat hakeutuneet esimerkiksi vanhainkotiin töihin.

Keskustelu tyrehtyi tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti