torstai 30. marraskuuta 2017

Mustapekka ver 2017

Edellinen kirjoitus paikallislehden puolueellisuudesta hieman pohjusti tämänkertaista.

Lähestytään taas Sinterklaasia, 5.12 on juhla ja ko ukkeli on jo saapunut apulaisineen Espanjasta tuomaan lahjoja. Mahd uusille lukijoille linkki aiempaan kirjoitukseen Niin mikä Sinterklaas? Tänä syksynä oli mustapekkakeskustelun puolella ihmeen hiljaista ja ensilaukaus tapahtui oikeastaan vasta virallisena saapumispäivänä, lauantaina 18.11.

Sinterklaas tulin nyt maihin Dokkumissa, syvällä Friisnmaalla missä pääkaupunkiseudun mustapekkahömpötykset kuitataan olankohautuksella. Valkoisella, eli maahanmuuttajavajeisella Friisinmaalla Mustapekka on musta, sanoohan sen nimikin. Ja niin maihinnnousussa ei muita hahmoja näkynytkään.

Kuva SintDokkum facebooksivulta
Jopa mielenosoittajat puuttuivat. Vaan tällepä oli syy - jo viikkoja etukäteen Facebiokissa oli kutsutta kaikki mukaan turvaamaan lasten juhla. Että kokoonnutaan mottoriteille ja tukitaan ne jos mielenosoittajia yrittää paikanpäälle. Vaikka kaksi bussia  tuli poliisisaattueella tuettuna autot menivät motarilla poikittain ja saattue pääsi vasta 30 min myöhemmin liikenteeseen (moniko sint-mielinen lapsiperhe seisoi samssa sumassa, en tiedä).

Tukittu moottoritie, ED 20.11.2017

Ja- kuinka ollakaan Eindehovens Dagblad uutisoi aiheesta pikemminkin voitokkaissa tunnelmissa (saatiinpahan estettyä), eikä ole millään tasolla avoin Pekkojen muutoksella. Päinvastoin, muutama päivä myöhemmin ED (/AD) on haastatellut aukeaman verran silmäätekeviä, pääministeriä myöten, ja kuinka ollakaan kaikki ovat sitä mieltä, että Pekkakeskustelun voisi lopettaa, tai ainakin ko juhlan ajaksi kun lapset kohta mieltävät Sinterklaasin liittyvän vain vihaisiin aikuisiin.

ED 23.11.2017

Jo tämä - minun nähdäkseni rasistisen / stereotyyppisen - perinteen tukeminen on riitävä syy lopettaa tilaus kunhan (maksettu) vuosi on ohi. Kahtotaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti