tiistai 5. joulukuuta 2017

Ponin kanssa lomalle

Ehkä enemmän kesäjuttu, mutta laitetaan nyt talven piristykseksi. Jokunen aika sitten paikallisella heppakeskustelupalstalla osui silmiin uutinen - Slagharenin huvipuisto suljetaan ja ponit menevät Ponyparkcityyn. Tunnistin huvipuistojen nimet jollain tasolla mutta vasta nyt tutustuin asiaan kunnolla. Käsitteisiin poniloma ja ponipuisto.


Kuva Zoover-lomasivustolta (Hollannin "Tripadvisor").
Poniloma ponipuistossa tarkoittaa tarkalleen ottaen mökkiä ja ponia. Poni siis kuuluu mökin hintaan ja sillä saa ratsastaa / hoitaa / leikkiä 7h/pvä. Ponyparkcitylla on 300 ponia. Mökkien lukumäärää en löytänyt, mutta kartan perusteella n 200 kpl. (Slagharen toimi vastaavalla periaatteella, nyt heidän 63 poniaan siis lisätään Ponyparkcityn ponikantaan). Mökkiin mahtuu 2 aikuista ja 4 lasta.


Kuva Urlaubstreffer.de. Hmmm... ei kypäriä.
Yöt ponit viettävät isossa kimppatallissa.

Ponyparkcityn sivuilta
Poneille on riimu ja naru, mutta ei satulaa tai kuolaimia. Kypärä on pakollinen. Monesti ponia lähinnä paijataan ja talutellaan ja se syö heiniä mökin ulkopuolella. Puistossa on olevinaan ikäraja 12 vuotta, mutta ainakin videoiden perusteella sitä ei kovin tarkkaan valvota. Niinpä youtube on pullollaan teinien vlogeja, joissa ravaillaan ja laukkaillaan poneilla omat jalat maata viistäen.

Puistossa on toki muitakin aktiviteetteja, kuten uima-allas, leikkipuisto, kotieläintarha, lännenshow jne jne. Mutta pääasiallinen lisäarvo on se poni/talo ja toki poneja saa varattua enemmänkin.

Puiston kartta. Lucky Lukekin valjastettu mainostamaan.
Tottakai se, että liian isot & painavat tytöt ratsastelevat poneille jo sinänsä mättää. Mutta eniten mättää ponin esineellistäminen. Ponin saa mökin varatessa ihan kuka vaan ummikko. [Vanhemmilla]  ei tarvitse olla hevososaamista ja lapset / teinit voivat rempoa poneja kuten parhaaksi näkevät. Käytännössä poni on automaatti / väline jolla saa tehdä mitä lystää. Ja sehän on hupaisaa jos iskäkin istuu shetlanninponin selkään - vaikka sen polvet notkuvatkin. 7h / pvä. Ja ensi viikolla uusi kiusaaja.

Kuvakaappaus Ponyparkcityn mainosvideolta, kuvassa laukataan. 

Puisto on kiinni talvisin, jolloin ponit saavat lomaa (dumpataan laitumelle). Mutta alk pääsiäisestä aina lokakuun loppuun asti remmotaan ja ratsitaan. Alku- taikka loppukäynnneistä tmv lihashuollosta tuskin on puhetta. Ainoa hyvä asia on satuloiden ja suitsien puuttuminen - ei vedetä suusta eikä tule lyöttymiä.

Olletikin ponit ovat joko umpikilttejä tai opitusti avuttomia, että homma toimii.

Alla ensin linkki puiston omaan mainosvideon. Pitkä, mutta ekat 30 sek puhuvat jo puolestaan.

https://vimeo.com/190367880

Ja sitten pari Youtubelöytöä (ja näitä on tsiljoona):

Koko perheen voimin ponipuistossa. Teinit ridaa, vanhemmat dokaa. Esim kohdat 0:23 > , 1:30 (poni talossa sisällä!) ja 2:40


Alaolevalla videolla poni panee hantiin 4:00 > . 4:06 sitä sitten näppärästi potkaistaan (ja joku kehtaa vielä julkaista!). Tämän jälkeen ponia remmotaan eestaas selässä noin metrin ylimittainen ratsastaja, melkein sotketaan se maassa lojuviin naruihin (ns aita muovituoleista ja narusta) ja läpsitään palkaksi nenälle (4:20-5:38).  Oikein kiva. Ja eivät mene ihan 12-vuotiaista nämäkään, myöhemmin vietetäänkin 14-v synttäreitä.


Harmi esineponeja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti