keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Joulupukkikin saapuu Hollantiin

Vuosittain Hollanin lahjanjakaja Sinterklaas saapuu Hollantiin marraskuussa ja poistuu syntympäiviensä (5.12) jälkeen taas. Tämän jälkeen holskit ryntäävät ostamaan joulukuusen ja muutamassa päivässä ollaan jo joulutunnelmissa. Pitää olla ripeä, sillä noin 27.12 joulu jo puretaan pois.

Joulupukki Maastrichtin asemalla viime perjantaina. Kuva L1 radioaseman facebokista, kuvannut Jean-Pierre Geusens. 

Niin nyt ovat keksineet (viime vuonna jo ensimmäistä kertaa), että Joulupukkikin voisi saapua. Maastricht on päättänyt profiloitua Hollannin joulukaupunkina ja sinne pykätään oikein joulupukin kotikin. Nettisivuilla mainitaan jopa Rovaniemi, ja että hirsimökki on suomalainen & Rovaniemen joulupukin kodin mallin mukaan. Hyvä Suomi!

Kuvan taustalla Artekinkin logo, oliskohan Maastrichtissä enemmänkin suomijoulubongattavaa?
Kuva joulupukintalon promo-sivuilta.

Viimevuotisessa haastattelussa todetaan, että joulupukki herättää vähemmän kysymyksiä kuin Sinterklaas (Mustapekkakeskustelu) ja jopa povattiin, että 20 vuoden kuluttua Sinterklaas on mennyttä aikaa. ING vakuutusyhtiön / pankin kyselyn perusteella hollantilaisista 22% antoi lahjoja Sinterklaasina ja 25 jouluna (19% juhlii molempia). Joulu on siis jo piirun verran edellä.

Joulu tuskin on valkoinen, mutta viikonloppuna tuli reilusti lunta.
Piti mennä ratsastuskilpailuihin, mutta sekä autossa että trailerissa kesärenkaat joten jäi menemättä.
Maanantaina olikin taas Hollannin ruuhkaennätys lumen johdosta: 1500 km. 
Näiden joulukuun juhlien luonne on vielä aika erilainen - Sinterklaas on lähes pelkästään lasten juhla ja jouluna lahjoja saavat myös aikuiset. Mutta olisi erikiva jos joulu näkyisi täällä isommin!

Ps hyvää Lucianpäivää! Ei tunneta täällä mitenkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti